Belvárosokba is Supercharger töltőket telepít a Tesla

0

A Tesla új V3-mas Supercharger állomást telepített Berlinben és azt ígérik, hogy ezentúl több töltőállomást telepítenek a városokba, hogy ezzel is megkönnyítsék a tulajok életét.

Először a Supercharger hálózat a hosszútávú közlekedés elősegítését célozta be, ezért a frekventált útvonalaknál, főleg autópályák mellé telepítették a töltőállomásokat, hogy egyik városból könnyedén át tudjunk jutni a másikba. Azonban ahogy egyre több olyan Tesla tulajdonos jelenik meg akik nem tudják megoldani az otthoni töltést, úgy egyre nagyobb igény mutatkozik a városokon belüli töltőállomásokra is.

2017-ben kezdte el telepíteni Tesla az új városi töltőit, hogy orvosolja ezt a problémát. Mostanra pedig Európában is megkezdődött a városon belüli Supercharger állomások telepítése. A napokban Berlin belvárosába telepítettek egy új V3-mas töltőállomást, rengeteg helyi Tesla tulajdonos mindennapjait könnyítve meg ezzel.

Az új töltőállomás az EUREF Campuson található, a Gasometer Schöneberg torony közelében, ahol egyébként a pletykák szerint a Tesla európai design központja is lesz.

Jeroen van Tilburg, a Tesla európai töltő infrastruktúrájáért felelős menedzsere, így nyilatkozott:

„Elköteleződöttünk az iránt, hogy a Teslák használatát mindenki számára könnyűvé és kényelmessé tegyük beleértve azokat is, akik nem tudnak otthon vagy a munkahelyükön tölteni, ezért kibővítjük a töltőhálózatot a városközpontokban.”

Szükség is lesz a töltőhálózat bővítésére mivel várhatóan a következő évtől rohamosan növekszik majd a Teslák száma, ha majd megkezdődik a Model Y gyártása Berlinben. Továbbá a Model 3-mat is helyben fogják gyártani, tehát alacsonyabb árakra kell majd számítanunk.

A Teslának egyébként világszerte jelenleg 1,971 töltőállomása van, ami összesen 17,467 töltőt jelent. És ez a szám rohamosan növekszik mivel a Tesla folyamatosan telepíti az újabb és újabb töltőket.

A belvárosi töltőhálózat kiemelten fontos az elektromos autózás elterjedése szempontjából. Sokan azért félnek az e-autózástól mivel nem tudják otthon vagy legalább a munkahelyükön megoldani a mindennapi töltést. A városon belüli töltők pedig sokszor igen zsúfoltak mivel ezek a legtöbbször nem villámtöltők így jóval hosszabb ideig tart a töltés.

Erre a problémára kínál remek megoldást a Tesla, a belvárosi Supercharger állomásokon, ahol gyorsan és egyszerűen tudjuk feltölteni az autónkat.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!