Nikola Tesla hazájában is nyit a Tesla

0

A szomszédunkban is megjelenik a Tesla. Hosszú évek várakozása után végre Nikola Tesla szülőhazájában, Horvátországban is képviselteti magát a róla elnevezett, mára már mindenki által ismert autómárka.

Nikola Tesla ugyan szerb nemzetiségű de Smilijanban született, ami akkor még a Habsburg Birodalomhoz tartozott azonban ez a város ma már Horvátország területén található.

A cég már évek óta tervezgeti, hogy megjelenik Horvátországban is, azonban ez eddig különböző okok miatt ez nem jött össze, egyre csak váratott mágára. Tavaly azonban Elon Musk már komolyan elhatározta, hogy szervízzel egybekötve nyitnak egy üzletet, hogy „Nikola Tesla büszke lehessen”.

Akkor így fogalmazott:

„Reméljük jövőre megnyitunk Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában és a legtöbb Kelet-Európai országban. Végre büszkévé tehetjük Nikola Teslát azzal, hogy az autóit a hazájában áruljuk.”

Bár annak ellenére, hogy hivatalosan nincs a Teslának kereskedése Horvátországban még is rengeteg Tesla tulajdonos van az országban. Az autógyártó pedig már 8 Supercharger állomást is telepített az országba.

A Tesla már állásokat is meghirdetett szervizes és eladói területen egyaránt. Az üzlet egyébként a fővárosban, Zágrábban lesz.

Horvátország nem egy nagy piac, de nagyon erős és lelkes a villanyautós közössége. Továbbá azt sem érdemes elfelejteni, hogy Horvátország a Rimac hazája is, ami egy elektromos hypercar márka. Tehát az országban elég népszerűek a villanyautók.

Nem csak a horvát de a magyar Tesla tulajdonosoknak is igen jó hír, hogy a térségben folyamatosan terjeszkedik a cég. Egyrészt könnyebben átjárhatóvá válnak a környező országok is, ami Horvátország esetében különösen jó hír, könnyebb lesz így Teslával nyaralni menni.

A másik fontos dolog, hogy az új szervizek folyamatosan veszik le a terhet a Bécsi szerviz válláról, ami jelenleg még eléggé túlterhelt, mivel a Kelet-Európai régió nagy részét ő látja el. Habár még viszonylag kevés Tesla van a régióban a számuk egyre csak gyarapszik, nyilvánvalóan ezt a vállalat is látja ezért folyamatosan terjeszkednek keletebbre is.