Hirdetés

A MOL jelenleg a régió 6 országában 104, Magyarországon pedig országszerte 41 töltőt üzemeltet, ezek száma hétről-hétre emelkedik. 2020 végére 200 töltővel büszkélkedhetnek a régióban – részben saját beruházásban, részben pedig a NEXT-E projekt részeként.

A MOL Plugee alkalmazás július 1. óta elérhető az elektromos töltők egyszerű és gyors használatára, amellyel a töltés kedvezményes árakon vehető igénybe. Az augusztus végéig tartó kedvezményes időszakot meghosszabbítja a MOL. az applikáción vagy a weben keresztül töltő regisztrált felhasználók 2020. november 1-ig egységesen 99 Ft/kWh-ért használhatják bármelyik MOL Plugee elektromos töltőt.

A MOL az elektromos autó tulajdonosok körében végzett korábbi reprezentatív online felméréséből kiderült, hogy az e-autó tulajdonosok többsége a fogyasztás (kWh) alapú fizetési megoldást preferálja, de sokan választanák a kombinált kWh és percalapú fizetési megoldást is. Ezekre a felhasználói igényekre reagálva fejlesztette ki a MOL a MOL Plugee alkalmazását, amellyel a felvett energia mennyiségétől (Ft/kWh), a töltőtípustól (AC/DC), valamint kisebb részben a töltés időtartamától (Ft/perc) függően alakulnak a díjak. A MOL Plugee applikáció letölthető az App Store-ból és Google Play-ből. A szolgáltatásra történő regisztráció ingyenes. Az elektromos töltők használatának díjait tartalmazó részletes táblázat a MOL Plugee weboldalán (www.molplugee.hu) található.

„Az elmúlt két hónapban a felhasználók megkedvelték az appot, számos visszajelzést kaptunk. Ezért meghosszabbítjuk a kedvezményes időszakot, mert szeretnénk bátorítani a szolgáltatás használatát, amely jó alapot szolgáltat a további fejlesztésekhez is. A Plugee applikációt a felsorolt országok mindegyikében folyamatosan vezeti be a MOL, így az e-autósok egyetlen alkalmazással fogják tudni végigutazni egész Közép-Kelet Európát.” – mondta Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője.

A NEXT-E program többi konzorciumi partnere – az E.ON, a HEP, a Petrol, a BMW és a Nissan – is további töltőket telepít a régió hat országában (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia. Így összesen 252 elektromos töltő lesz a régióban, 70-80 km-re egymástól.)

További információ a MOL Plugee-ról és a NEXT-E projektről: https://molplugee.hu/hu  és http://next-e.eu/.