Ezért ne vidd sufnituning műhelybe a Teslád

0

A Tesla most visszavág azoknak a tulajoknak, akik nem a legkorrektebb jutottak hozzá az általuk kínált teljesítmény növelő funkcióhoz.

A cég pár éve elkezdte úgy árulni az autóit, hogy azokban szoftveresen vannak korlátozva bizonyos funkciók. A legutóbbi példa erre a Model 3 Dual Motor esetében 2000 dollárért megvásárolható funkció, melyben a vételár kifizetése után kapunk plusz 50 lóerőt, aminek köszönhetően az autó 0-100-as gyorsulás 3,9 másodpercre javul.

Ám nem mindenki szeretett volna 2000 dollárt kifizetni plusz 50 lóerőért, nekik kínálta szolgáltatását az Ingenext nevű cég, aki rájött, hogyan is lehet aktiválni ezt a funkciót az autókban és 1000 dollárért el is kezdte árusítani.

Ám úgy tűnik ezt mostanra megelégelte a Tesla is. Néhány tulajdonost, aki az olcsóbb úton jutott hozzá ehhez a funkcióhoz meglepő üzenet fogadott a legutóbbi szoftverfrissítés után.

Az üzenetben az áll, hogy „Össze nem egyeztethető jármű-módosítás észlelve” „Sérülés vagy leállás potenciális kockázata”.

Az értesítés ott marad ugyan a kijelzőn, de attól a jármű természetesen még vezethető marad.

Guillaume André, az Ingenext alapítója elmondta, hogy tudnak a problémáról és dolgoznak is a megoldáson, ami 1-2 héten belül meg is születhet addig pedig arra kérik ügyfeleiket, hogy ne frissítsék le az autóikat. Azt is elmondta, hogy mindössze csak 3 olyan ügyfélről tudnak, aki frissítette az autóját és megjelent nála ez az üzenet.

A Tesla lépése azonban várható volt, nyilvánvalóan senki nem veszi azt jó néven, ha ilyen módszerekkel pénzt vesznek ki a zsebéből. Egy igazi macska-egér játék vette kezdetét, amelyben a Tesla a macska és a legnagyobb vesztenivalója pedig az Ingenext ügyfeleinek van.

Az is érdekes azonban, hogy a Tesla azt állítja, hogy ez a funkció károkat okozhat az autóban, ami azért furcsa mivel ez tulajdonképpen ugyan az funkció, amit ők árulnak 2000 dollárért csak ebben az esetben nem ők oldották fel.

Arra viszont igen kicsi az esély, hogy a Tesla feladja a harcot mivel az ilyesfajta fizetős funkciók értékesítése kiemelten fontos a cég jövője szempontjából.