Ennyibe kerül Magyarországon a VW ID.3

0

Felidézni is nehéz már annak az idejét, amikor megnyitotta hazánkban a Volkswagen a harmadik népautónak szánt (az első a Bogár volt, melyet a Golf követett), tisztán elektromosan hajtott ID.3 előrendelését. Akkor 80 szerencsés honfitársunk tudta lefoglalózni a First Edition kivitelben készített modellt. Ebben a pillanatban biztosan nagy volt az öröm, az is valószínű azonban, hogy azóta okozott néhány álmatlan éjszakát a leendő tulajdonosoknak a német márka. 

A bizonytalanságnak azonban vége, legalábbis úgy tűnik. Az elmúlt napokban-hetekben számtalan videó került fel a közösségi média különböző felületeire, melyeken az elkészült, menetre kész modelleket tesztelik az erre a hálás feladatra vállalkozó újságírók, youtuberek. Ezeket az anyagokat nézve igazán bizalomgerjesztő volt látni végre még nekem is, hogy mennyire rendben vannak az ID.3-asok, hát még azok mennyire örülhettek, akiknek már hónapok óta benne áll a pénze hőn áhított e-autójukban. A szakértők pedig nem finomkodtak, több helyen is főcímen hozták le az első benyomásokat megosztó sztorikat, sokak pedig egyenes a „Tesla killer” jelzővel illették a Volkswagen első kifejezetten elektromosnak tervezett, az MEB platformra épített modelljét.

A magyarországi vásárlók számára maradt még azért némi kérdőjel a legvégére is, ugyanis hivatalos, forintban kifejezett végösszeget egészen máig senki nem tudott mondani, hivatalosan legalábbis. 

Eljött azonban ez a szép, augusztusi hétfő, amikor is a már említett 80 szerencsés – belépve az e-mail fiókjaikba – végre megtudhatták, mennyi is lesz az az annyi. Na nézzük:

• Az olcsóbb, Plus névre hallgató kivitel listaára 15 652 750 forint lesz.

• A Max változat, mely az igazán lényeges specifikációiban megegyezik a Plus-szal, de extrákból bőven több került bele, 17 790 160 forintért vihető haza.

A fennmaradó összeget az autók érkezésekor (előre láthatólag szeptemberben és októberben mindenki átveheti az e-autókat) kell rendeznie a vevőnek, már ha még mindig vágyik rá. Az előrendelés ugyanis október 17-ig érvényes, aki eddig nem jelzi az igényét a megrendelt autóra, az elveszíti az elsőbbségi jogát, a járgányt a várólistára iratkozott érdeklődők közül a soron következő megvásárolhatja.

Rozsa Arpad
“Orvostanhallgatóként az egészség védelme mindennapjaim szerves részét képezi. A nyomaték és a hangtalan közlekedés mellett így kifejezetten fontosnak tartom, hogy ne szennyezzük azt a környezetet, melyben mindennapjainkat éljük.”