A Renault új elektromos SUV-ja valószínűleg a Zandar nevet kapja

0

A Renault jövőre megjelenő, CMF-EV platformon tervezett elektromos Zandar modellje francia hírek szerint egy új elektromos sorozat része lesz. A Caradisiac hírlap jelentése szerint a jármű mérete egy Renault Capturéhoz hasonló lesz, és állítólag a maximális hatótávolsága meghaladja az 500 kilométert. Emellett azt is megemlítik még, hogy különféle akkumulátor opciók lesznek elérhetők, a kisebb változat a hírek szerint 300 kilométer megtételére lesz képes egy feltöltéssel. Ugyanakkor a francia hírlap nem jelölt meg hivatalos forrást, tehát az információkat ennek tudatában kell kezelni.

A Caradisiac információi egybeesnek egy másik francia lap, a L’Argus hírportál jelentéseivel, amiket még áprilisban közöltek, ahol szintén 2021-es megjelenést említenek, ugyanúgy a CMF-EV platformot hozzák fel, egyedüli különbség, hogy ott 550 és 600 kilométeres hatótávolságról beszélnek.

A Caradisiac jelentése szerint, az új modell teljesítménye 95 és 147 kW között fog elhelyezkedni, ami nagyjából megegyezik a Hyundai Kona Electric teljesítményszintjével, amely az elektromos Renault SUV egyik fő versenytársa lesz a nemzetközi piacon. Az eddig megjelent információk szerint a Zandar 4,2 méter hosszú lesz, ami kissé hosszabb, mint a vetélytárs. Emellett a hírportál azt állítja, hogy konkrét információi vannak a Zandar kinézetéről. Például, szerintük az új elektromos jármű valamivel laposabb lesz, mint az eddig megjelent SUV modellek, amit a tető magasságának, valamint a földtől való távolság csökkentésével terveznek elérni, mindezt az aerodinamikai ellenállás csökkentése érdekében. Ezt az elképzelést az idén tavasszal bemutatott Morphoz koncepció alapján tervezik megvalósítani.

Egy másik, Renault Kadjar méretű elektromos SUV-t is tervez a cég, amelyet 2022-ben mutathatnak majd be a nagyérdeműnek. A francia gyártó, az elektromos autó sorozatát egy hétüléses koncepcióval is tervezi kibővíteni. Az új modellek gyártására valószínűleg a Renault franciaországi gyárában, Douai-ban kerül majd sor.

Ezek az információk amellett, hogy érdekesek, mindenképpen fenntartással kezelendők, hiszen nem hivatalos forrásból származnak. Mindenesetre mi izgatottan várjuk, hogy legördüljenek a futószalagról a legújabb elektromos Renault modellek.

Hartyanszky Istvan
Hartyánszky István vagyok, egyetemista. Évek óta elektromos autózás rajnongó, és már lassan egy éve foglalkozom az e-cars.hu-n cikkek írásával.