Megkezdődtek a Giga Berlin építkezési munkálatai

0

Most, hogy a Tesla megkapta az engedélyt a munkálatok elkezdéséhez a Brandenburgi Környezetvédelmi Állami Irodától, úgy tűnik a tőlük megszokott tempóban álltak neki a folyamatnak. Egy frissen feltöltött drónfelvételen jól látható, hogy el is kezdődtek az első lépések.

A vállalat még nem szólalt meg az ügyben, így az egyetlen eddigi információ a magát a Giga Berlin kutatójának kikiáltó Twitter felhasználó által felöltött videó, illetve a később feltöltött fotók.

Az építkezés teljes engedélyeztetése a COVID járvány miatti lassulás következtében még folyamatban van, így a Tesla teljes felelősséget vállal, ha az engedélyt végül nem kapják meg, akkor a területet saját költségükön kell visszaállítaniuk eredeti állapotába.

Köztudott, hogy a Giga Berlin központi célja a Model Y nagymennyiségű gyártása 2021-től. Közben az Egyesült Államokban a vállalat képes volt az autói kiszállítási idejét közel a felére csökkenteni. A Model Y szállítási ideje 8-12 hétről 4-8 hétre, a többi modell átlagos ideje 5-7 hétről 2-5 hétre csökkent.

Európában azonban még mindig várniuk kell a Model Y-ra vágyóknak, hiszen a hivatalos import ideje és körülményei nem kerültek még nyilvánosságra.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.