Tesla Model S – 644 kilométer egyetlen töltéssel

0

Bjorn Nyland neve ismerősen csenghet, ugyanis a norvég elektromos autós YouTuber már többször szerepelt az e-cars.hu oldalán. Most Bjorn úgy döntött, hogy egy Tesla Model S Long Range Raven modellel készít egy új videót, melyben bemutatja, hogy az új S modell jóval több kilométert meg tud tenni egyetlen feltöltéssel, mint azt az EPA-besorolás állítja.

Az év elején a Tesla már kiadta a Model S új „Long Range Plus” verzióját, ami az EPA szerint egyetlen töltéssel 391 mérföld megtételére alkalmas. Akkoriban Elon Musk már feszegette, hogy nemsokára meglehet az a bűvös 400 is. Most azonban azt állítja, hogy már sikerült is elérniük a 400 mérföldes hatótávot, csak az EPA hibázott, miközben a teszteket végezték.

A fenti videóban Bjorn alapos tesztnek vetette alá az új Model S-t. Azt a Model S-t mellyel 617 kilométert autózott egyetlen feltöltéssel, azonban az akkumulátorban maradt még 4%. Ezzel pedig számításai szerint közel 644 kilométerre, vagyis 400 mérföldre képes az új Model S egyetlen feltöltéssel.

Fontos megjegyezni, hogy a tesztet, a szabályok betartásával 90 km/h-s sebességgel hajtotta végre. Azonban gyakran 20 km/h-s sebességgel kellett haladnia a korlátozások miatt.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!