Amikor tavaly ősszel Idris Alba vezényletével a Ford bemutatta a Mustang Mach-E-t, az európai árakról még nem sokat lehetett tudni. Ám a Ford március közepén elmondta, hogy Európában és Észak-Amerikában egyszerre indul meg a típus értékesítése, ami úgy tűnik most még csak Angliát jelenti, de legalább már tudható, milyen árakkal számolhatnak azok, akik erre fenik a fogukat.

Hirdetés

A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a belépő-szintű 76 kWh-s kivitel 40270 Fontba, míg a 99 kWh-s verzió 49990 Fontba kerül. Ezzel pedig még pont belefér a nagyobb akkus kivitel is az 50000 Fontnak megfelelő plafonba, így igénybe vehető rá a 3000 Fontos állami támogatás.

Az év eleji londoni premier után Angliában is élénk érdeklődés volt a „First Edition” kivitelekre, de ugyanez elmondható Észak-Amerikára is, ám sajnos ebből csak tízezer darabbal készült a Ford. Angliában 56950 angol Font az ára és az első körben csak ez, valamint a magasabb felszereltségi szintű autók kerülnek kiszállításra, míg az „olcsóbb” kivitelek csak 2021 tavaszától.

Az idei éves Mustang Mach-E termelés közel 60 százaléka most Európába érkezik majd, tekintve, hogy a Fordnak hoznia kell a számokat, ha el akarja kerülni az európai kibocsátási normák miatti büntetést. Ez idénre közel 30000 darab Mach-E-t jelent kontinensünkre nézve.