Rendszeres olvasóink bizonyára tudják, hogy a LEVC (London Electric Vehicle Company) az a vállalat, amelyik elektromos (pontosabban plug-in hibrid) meghajtással varázsolta újjá Anglia egyik ikonját, a fekete „londoni” taxit.

Hirdetés

Ez a LEVC volt az is, akik továbbgondolták a lehetőségeiket, és a TX Taxi alapjaira egy furgont álmodtak meg, amiről mi is írtunk már korábban. Akkor még nem volt neve a járműnek, ami az egyediségére való tekintettel mér igencsak kijárna neki. Ám mostanra ez megváltozott, a LEVC végre elnevezte a furgont: VN5 lett a típusnév.

A nevezéktanban a VN a „Van”-re utal, mint furgon, míg az 5 arra, hogy 5 m3-es a raktér, amiben így elfér két EUR raklap. A rakomány tömege 800 kg lehet. Az autó hátsó ajtói ráadásul 60-40 arányú osztást kaptak, a könnyebb ki-be pakolás végett.

Figyelembe véve a 100 km környéki tisztán elektromos hatótávot, a VN5 lehet az angol zéró-emissziós zónák sztárja, hiszen valamivel ide is ki kell szállítani az árut. Ráadásul már azt is elmondta a vállalat, hogy 2020 negyedik negyedévében indul meg a sorozatgyártás.