Számunkra is fontos Tesla frissítések érkeznek

0

Úgy tűnik, hamarosan fontos frissítés érkezik a Teslákba. A 2020.8 sok újdonságot tartalmaz mind az európai, mind az amerikai tulajdonosok számára, de a legnagyobb durranás, úgy tűnik, egyelőre elmarad.

Az új V2-es Track Mode bejelentésével kapcsolatos hírek alapján a Tesla egy igen fontos frissítésre készül. A dolog azonban nem is váratlan teljes mértékben, a Tesla Motors Club egy tagja már januárban azt állította, hogy a 2020.8 lesz a következő meghatározó frissítés, ami hamarosan érkezhet az autókba.

Nemrég a Tesla Owners Online fejtette ki egy Twitter posztban, hogy szerinte mit is várhatunk a 2020.8 frissítéstől. Szerintük világszerte megjelenik a navigációban az a lehetőség, hogy más gyártók töltői is látszódjanak, illetve ezek alapján tervezzünk utat. Jön egy Bluetooth frissítés, javítják a hangvezérlést, megújul a Track Mode, amit a Tesla már hivatalosan is bejelentett, végül várhatóan Európában megjelenik egy önvezetést-vizualizáló mód. A magyarországi felhasználókat érintő újdonság pedig az, hogy több új nyelven is megjelenik az autó felhasználási kézikönyve: románul, szlovákul, héberül, és ami a számunkra a legfontosabb, magyarul is.

Nemrégiben találtak két olyan Teslát, melyek sikeresen letöltötték és telepítették a 2020.8 frissítést. Az egyik jármű az Egyesült Államokból, Orlandóból származik, egy Model 3 Performance. 2020.8 frissítésben is még csak a 2.5 verziószámú Autopilot található, ami azt jelentheti, hogy a Tesla nem ebben a frissítésben teszi elérhetővé a teljes önvezetést. Egyelőre úgy tűnik, az önvezetés-vizualizáló mód Európában sem más, mint egyfajta bemutató arról, hogyan is működik az Autopilot.

Azonban a Tesla egyelőre még hallgat a dologról, a 2020.8 frissítéshez még nem jelentettek be további javításokat, bővítéseket sem. Tehát teljes mértékben ki sem lehet zárni a teljes önvezetés érkezését sem.

A közelmúltban valósággal felrobban a Tesla mesterséges intelligencia részlege, Elon Musk majdhogynem akárkit felvett, aki érdeklődött az AI iránt (és persze megvoltak hozzá a képességei). Egy ponton még azt is kijelentette, hogy sem iskolai végzettség, sem munkatapasztalat nem szükséges ahhoz, hogy valaki a Teslánál dolgozzon.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.