Sok-sok kémfotó és Opel-szerű álcaruha után a Volkswagen végre megmutatta, milyen lesz az ID család következő tagja, az ID.4. Az újdonság egy komoly méretű SUV lesz, míg a család első tagja, az ID.3 az ötajtós kompakt ferdehátú személyautók sorát gazdagítja.

Hirdetés

Természetesen az ID.4 is a MEB padlólemezre szerelt autók közé fog tartozni, a hivatalos bemutatkozás pedig még ebben az évben várható. Az újdonság a koronavírus miatt zárt ajtók mögött megrendezett genfi autókiállításon mutatkozott be. A nevezéktan is végre egyértelmű lett, hiszen korábban CROZZ néven futott az ID.4.

A technikai adatokról egyelőre csak annyit tudunk, hogy ugyanazzal a 77 kWh-s akkupakkal az ID.4 csak 500 km-re lesz képes (WLTP), szemben az ID.3 550 kilométerével. Az 50 km különbség a nagyobb tömegből és rosszabb légellenállásból fakad.

Az ID.4 elérhető lesz összkerékhajtással, de ez feláras extra lesz, ráadásul ennek elérhetőségéről még dátum sincs. A típus ráadásul 3 kontinensen készül majd: Európa (Zwickau), USA (Chattanooga) és Kína (Anting), 2022-től. Környezetvédelmi szempontból külön megemlítendő, hogy mindkét ID. modell szén-dioxid-mentesen készül, tehát a gyártás során szükséges energiát megújuló forrásból fedezi a Volkswagen.