Citroën AMI – a mindenki számára elérhető, elektromos mobilitás

0

A Citroën immár száz éve elszántságáról és kreativitásáról bizonyságot téve törekszik arra, hogy demokratizálja a mobilitáshoz való hozzáférést. A több mint egy évszázados múltat maga mögött tudó Citroën márka ismét nagy dobásra készül: bemutatja az Ami – 100% ëlectric nevet viselő modellt, mely az AMI ONE koncepcióautó továbbgondolt megtestesülése.

Az immár egy évszázados múltat maga mögött tudó Citroën több antikonformista járműve is legendává vált az idők során. 2020-ban ezt a szerepet az Ami – 100% ëlectric tölti be, hogy mindenki számára megkönnyítse a városi közlekedést. A Citroën vezérelve az innováció, mely merész, váratlan megoldásokban ölt testet, sokak igényeit figyelembe véve, és nemcsak a termékek, de a szolgáltatások terén is. Az Ami – 100% ëlectric közvetlen leszármazottja a 2019 márciusában a Genfi Autószalonon bemutatott AMI ONE tanulmánynak, mely a nagy érdeklődést követően alig egy évvel később meg is valósult. Az új modell konkrét megoldást kínál a rövidtávú közlekedés terén jelentkező új elvárásokra: megkönnyíti a városközpontba jutást, sokak igényeihez alkalmazkodó mikromobilitási eszközt nyújt, igazi alternatívát kínál a roller, a bicikli, a robogó, a tömegközlekedés helyett, mindezt méltányos áron, új, a digitális kornak megfelelő fogyasztási módok alkalmazásával…

Ami – 100% ëlectric páratlan koncepció a mobilitási eszközök palettáján. A Citroën ezzel a modellel egy egészen átütő erejű mobilitási élményt kínál, melyet a szándék hívott életre, hogy ez az élmény minél több ember számára könnyen elérhetővé váljon.

ANTIONFORMISTA MOBILITÁSI ESZKÖZ

  • 100%-BAN ELEKTROMOS: ezzel a könnyen vezethető csendesen suhanó kisautóval bárki számára elérhetővé válik a belváros , ráadásul – mindnyájunk örömére – CO2-kibocsátás nélkül. Az akkumulátor feltöltéséhez elég csupán 3 óra és egy standard csatlakozó, akár egy okostelefon esetében.
  • KICSI ÉS FÜRGE: ultrakompakt méreteinek köszönhetően megkönnyíti a városban való közlekedést és a parkolást: 2,40 m hosszú, fordulóköre 7,20 m.
  • KÉNYELMES ÉS VÉDELEMZŐ: a kívül kicsi, belül nagy jármű két, egymás mellett helyet foglaló személy számára nyújt teljes kényelmet zárt, fűthető, fényben úszó és biztonságot nyújtó utasterében.
  • HATÁROZOTT EGYÉNISÉG ÉS SZEMÉLYRE SZABHATÓ STÍLUS: az eredeti stílus, a játékos szimmetria és az egyedi megjelenés különleges modellt eredményez. A személyre szabási lehetőségekkel tovább fokozható az összhatás: 6 különböző színű kiegészítő csomag áll rendelkezésre.

MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ MOBILITÁS

  • JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL: Franciaországban 14 éves kortól vezethető (más európai országokban általában 16 éves kortól). Jogosítvánnyal vagy anélkül, az Ami – 100% ëlectric mindenkihez szól.
  • « À LA CARTE » : A modellhez kapcsolódó ajánlatok minden igénynek igyekszenek megfelelni, legyen szó alkalmi vagy rendszeres, egy percig vagy akár egy évig tartó autóhasználatról, mindezt bármikor elérhetővé téve, autómegosztástól bérlésen át az autó megvásárlásáig.
  • MEGFIZETHETŐ: versenyképes árszabás, hogy minden több mindenkinek megfeleljen.
  • Hosszú távú bérlés : 19,99 euró/hó (AMI AMI változat; lízing 48 hónapra, első önrész 2 644 euróért, (Franciaországban levonandó) bruttó 900 eurós környezetvédelmi bónusszal.
  • Autómegosztás : akár 0,26 euró/perc áron (a Free2Move szolgáltatás ajánlata, havi 9,90 eurós előfizetés megléte esetén, kötelezettségek nélkül).
  • Vétel: akár bruttó 6 000 eurós áron (AMI AMI változat; (Franciaországban levonandó) bruttó 900 eurós környezetvédelmi bónusszal.

ÚJ ÜGYFÉLÉLMÉNY

  • 100%-ban ONLINE ÜGYINTÉZÉS: a modell felfedezése, konfigurálása, megvétele online történik, az év bármely napján, éjjel-nappal.
  • A FORGALMAZÁS TELJESEN ÚJ MÓDJA: Az Ami – 100% ëlectric forgalmazásához olyan cégek társulnak, mint a FNAC és a DARTY, amelyek üzleteiben megtekinthető lesz a modell. Az Ami – 100% ëlectric megfordítja a bevett szokást: ő megy az ügyfelek felé, méghozzá oda, ahol azok megtalálhatóak. Ezt szolgálják az ún. mozgó tesztközpontok is. A modell elérhető lesz a Citroën-hálózatban is.
  • HÁZHOZSZÁLLÍTÁS : Továbbra is a dolgok megkönnyítése jegyében a modell átadása az ügyfél lakóhelyén történik.

A Citroën immár egy évszázada elszántságot és kreativitást mutatva arra törekszik, hogy a demokratizálja a mozgás szabadságát. A márka az idén új, mindenki számára elérhető megoldást kínál a városi mobilitás terén: egy kompakt, védelmező, tisztán elektromos, jogosítvány nélkül használható és elérhető árú közlekedési eszközt. Az Ami – 100% ëlectric igazi áttörést kíván nyújtani a városi mobilitás hozzáférhetősége terén, korunk újfajta fogyasztási módjaihoz igazodva. Ez a szép ötlet egy éve még koncepciónak is alig volt nevezhető. Ma pedig büszkék vagyunk rá, hogy megvalósult.”
Vincent Cobée, a Citroën vezérigazgatója

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!