Bemutatkozott az új Volkswagen Golf GTE

0

3 új Golf verzió, 3 különböző karakterű hajtáslánc, mindez egy friss és egységes ruhában, ez az új, teljesítményre hangolt Volkswagen Golf-trió, vagyis a benzines GTI, a dízel GTD és a plug-in hibrid GTE.

Ezen három típus premierje várható a genfi autókiállításon, de a Volkswagen nem várt a típusok bemutatásával márciusig, már most fellebbentette a fátylat az autókról! Mi most a GTE verziót mutatjuk be, lévén, hogy ebben van részlegesen elektromos meghajtás. Az elődhöz hasonlóan ebben is egy 1,4 literes TSI benzinmotor (110 kW, 150 LE) teljesít szolgálatot, összekötve egy 85 kW (115 LE-s) elektromos motorral. A rendszerteljesítmény így 180 kW (245 LE), a maximális nyomaték 400 Nm. A két motor erejét egy 6 sebességes DSG váltó köti össze.

Az akkupakk kapacitása 50 százalékkal megnőtt az elődhöz képest, vagyis itt már 13 kWh várja az elektronokat. Tisztán elektromos módban a hatótáv 60 km is lehet, míg a végsebesség 130 km/h.

A Volkswagen elmondása szerint mindhárom modell gyakorlatilag már a sorozatgyártásra kész kiadás, így addig már csak minimális változás várható. Az árak egyelőre nem ismertek.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!