Már foglalózható a Volvo XC40 Recharge

0

Meglepően nagy az érdeklődés a Volvo első tisztán elektromos meghajtású járműve iránt, amit jó érzékkel az egyik legkívánatosabb autójukból alakítottak át. A Volvo XC40 kapta a megtisztelő feladatot, hogy a vállalat első ilyen autója legyen! Sok hír és várakozás után pedig hivatalos sajtóközleményben tudatta a márka, hogy ezt a kívánatos autót a kiválasztott szerencsés országokban már lehet is foglalózni!

Az autó pontos típusjelzése Volvo XC40 Recharge P8, melyből az első darabok még idén kiszállításra is kerülnek. A foglaló mértéke teljes egészében visszajár, ha valaki meggondolja magát, vagy pedig beszámításra kerül az autó árába, ami például az Egyesült Államokban 1000$-t jelent! De mit is jelent a Recharge és a P8 az autó nevében? Előbbi egy konkrét elektromos termékcsaládot jelöl a Volvo gondozásában, míg a P8 a pure electric és a 70-80 kwh kapacitást jelöli, de a Volvo új típusjelzéseiről már beszéltünk konkrétabban is! Az elektromos autózás piaca pörög, különösen igaz ez az elektromos Volvókra, ami egyelőre csak plug-in hibrid hajtásláncot jelent, de így is 23%-os piaci bővülés volt ezen autók tekintetében 2019-ben az előző évhez képest Európában, ami 2019-re konkrétan 46.000 eladott plug-in hibridet jelent. Ez a hajtáslánc pedig már most is 20%-a a Volvo európai eladásaiban.

Ha pedig beindul a tisztán elektromos vonal, akkor 2025-re az eladások 50%-át ennek kell kitennie a Volvo és az EMEA (Europe-Middle East – Africa) régió, valamint a globális eladások vezetője,  Björn Annwall tervei szerint!

„Egyértelmű, hogy vásárlóinknak tetszik, amit a Recharge termékcsalád nyújt. A Recharge család tagjainak mindegyike a Volvo legjavát adja, amit csak ügyfeleink elvárhatnak, egyesítve egy kiváló tisztán elektromos, vagy plug-in hibrid meghajtással.”

Az autó főbb paraméterei:

  • 78 kWh- akkupakk, 400 km (WLTP) hatótávval
  • Dupla elektromos motor, darabonként 150 kW teljesítménnyel
  • 11 kW AC fedélzeti töltő, 150 kW DC villámtöltési képesség
  • 0-100 km/h gyorsulás: 4,7 mp
  • Végsebesség: 180 km/h

Az autót részletesen bemutató cikkünk továbbra is elérhető mindenkinek, aki még nem olvasta volna!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!