Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla egy design centert szándékozik nyitni Európában. A helyszín valószínűleg Németországban, Berlin mellett lesz, ahol a Gigafactory 4 is épül. 

Hirdetés

Korábban Musk már beszélt arról, hogy nyitni szeretnének egy design központot Kínában, ahonnét a világpiacra terveznék az autókat.

A Tesla jelenleg minden autóját Hawthorneban, Kaliforniában tervezi. A központot Franz von Holzhausen vezeti, aki a Model S óta a cégnél dolgozik. Előzőleg pedig dolgozott a Pontiacnál, a Mazdánál és a Saturnnál is.

Azonban a Teslának globális ambíciói vannak és új területekre akar terjeszkedni, hogy pár új ötlettel is gazdagodjanak akár. Ebben a hónapban a Tesla bejelentette, hogy két különálló design centert kíván nyitni, melyek különállóan dolgoznának, a két fő szolgáltatási területükön, Ázsiában és Európában.

Nemrég Elon Musk a kínai design center megnyitásának okairól beszélt: „Úgy gondolom ez valami olyasmi, ami nagyon menő lenne és mi meg is csináljuk. Megpróbálunk létrehozni egy kínai design és mérnöki központot, hogy egy tényleg eredeti autóval tudjunk kiállni a kínai és világpiacra. Úgy gondolom ez rendkívül izgalmas, Kínában vannak a világ legjobb művészei és úgy gondolom ezt világszinten is elismerik. Véleményem szerint ennek működnie kell szóval megcsináljuk.”

Ezután a Tesla egy vázlattal kiegészítve jelentette be, hivatalosan a kínai design center megnyitását.

Még nincs részletes információ az európai központról, azonban Kínában a művészeti hagyományokra összpontosítottak így elképzelhető, hogy Európában is ez a cél.

Az vitathatatlan, hogy Európában az autógyártásnak hatalmas hagyományai vannak. Főleg Németország híres az autóiparáról, rengeteg mérnöki és tervezési tapasztalat halmozódott fel a hosszú évek alatt melyből a Tesla is sokat profitálhat. A központ lehetővé tenné azt is, hogy a gyár olyan tervezőket toborozzon, akik szívesen dolgoznának a Teslának de valamilyen okból kifolyólag nem akarnak Kaliforniába költözni.Továbbá az is előnyös lehet, ha a mérnöki munka, a tervezés és a gyártás egyazon helyszínen történik.

Egyesek szerint azonban a bejelentés mögött csupán egy újabb kommunikációs húzás állhat Musk részéről arra, hogy elterelje a közvélemény figyelmét a Gigafactory 4 építésénél fellépő nehézségekről. 

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.