Előjegyezhető a Canoo négykerekű nappalija

0

Egyre több futurisztikus kinézetű busz-szerűségről lehet hallani, melyek megkapják az elektromos hajtást A Los Angeles-i székhelyű cég, a Canoo is megnyitotta négy keréken guruló társalgóra hajazó kisbuszának előrendelési várólistáját, melyre mindenféle előleg vagy térítés nélkül lehet regisztrálni. Feliratkozásokat egyelőre csak az USA-ból fogadnak.

Az e-bus várhatóan 2021-ben érkezik.

Azonban, a várólista része a Canoo marketingjének, ahogyan ők hívják, az “Új hullámnak”, ugyanis ez nem egy szokványos előjegyzés. Versenyt csináltak belőle, mely játékban pontokat lehet szerezni például azért, ha ajánljuk a Canoo-t potenciális vevőknek, vagy különböző felméréseket töltünk ki. Ezekkel növelhetjük pontszámunkat, ami segít a lista elejére kerülnünk, melynek köszönhetően kedvező áron juthatunk hozzá az elektromos kisbuszhoz. 

A Canoo feliratkozási rendszere arra irányul, hogy hogyan csökkenthetjük egy elektromos jármű költségeit. Minél jobb helyen állsz a listán, annál jobb feltételekkel juthatsz hozzá a teljes körű havi használathoz, mely magában foglalja a karbantartást, regisztrációt, biztosítást és a havi töltés lehetőségét is. Nem teljesen egyértelmű, hogy vásárlásra lesz-e lehetőség, vagy csak egy tartós bérlethez hasonló megoldást kínálnak, egyelőre eléggé kifürkészhetetlenek a gyártó nyilatkozatai.

Mikor Novemberben kérdezték a Canoo vezérigazgatóját, Ulli Kranz-ot, a következőket mondta: “A legtöbb elektromos autó manapság ugyanúgy néz ki, mint belső égésű társaik. Ezek vagy SUV-ok, vagy hatalmas sedanok, óriási akkumulátorral szerelve, nagyon sok pénzért. Egyetlen dolog hiányzik csak: a megfizethetőség. Ezeknek tudatában mi a megfizethetőségre koncentráltunk, nem feledve a vezethetőséget. A fiatal generációknak tetszeni fog!”

A Canoo méretei hasonlóak a VW Golfhoz vagy a Toyota Priushoz, de a belső igazán tágas. Az első széksor előrehúzható a műszerfalig, így a hátsó tér egy társalgóvá alakítható, mely több mint ülések, sokkal inkább berendezés. A Canoo vezetői csak “post-SUV”-nak hívják az újdonságot.

A Canoo első elektromos hajtású járműve valamikor 2021-ben érkezhet meg, először az Egyesült Államokban mutatkozik be, Los Angelesben. Ki tudja, egyszer talán hozzánk is megérkezik majd, minden esetre nem lesz könnyű eldönteni, melyik vége az eleje.  

Rozsa Arpad
“Orvostanhallgatóként az egészség védelme mindennapjaim szerves részét képezi. A nyomaték és a hangtalan közlekedés mellett így kifejezetten fontosnak tartom, hogy ne szennyezzük azt a környezetet, melyben mindennapjainkat éljük.”