Elon Musk interjú – a Maxwell felvásárlása nagy hatással lesz az akkumulátorok jövőjére

0

Amikor a Tesla bejelentette a Maxwell vállalat felvásárlását (több, mint 200 millió dollárért), akkor még nem volt teljesen világos, hogy mi is a cég fő profilja.

A felvásárlás után bejelentették a vállalat integrálását, ami arra engedett következtetni, hogy a Tesla a cég a saját akkumulátor gyártásához akarja felhasználni a Maxwell fejlesztéseit, viszont az előrehaladott száraz elektródás fejlesztések is hasznosak lehetnek. Egészen eddig nem volt biztos, hogy a vállalat melyik profilja volt a Tesla számára a fő szempont.

Most azonban Elon Musk elárulta, hogy a Teslát az új akkumulátor technológiák érdeklik, főként a száraz elektródás kutatások. A Tesla Third Row podcastben kifejtette, hogy a Li-ion akkumulátorok területén elért eredmények fényében a szuperkondenzátor szükségtelennek tűnik az elektromos autók számára. Helyettük inkább a Tesla a Maxwell számos különböző akkumulátor fejlesztésére koncentrál.

„Ez elég nagy dolog. A Maxwell számos olyan technológiával rendelkezik, ami a megfelelő módon alkalmazva szerintem nagy hatással lehet (az akkumulátorok fejlődésére).”

Az már korábban kiderült, hogy a Tesla saját akkumulátor cellák gyártást tervezi, amelyet az elkövetkező hónapokban terveznek bemutatni az akkumulátortechnológiai befektetői napon mikor további információkat osztanak meg az áttörés előtt álló technológiákról. Musk a többi gyártó hozzáállását is kommentálta:

„A legtöbb más autógyártó kiszervezi az akkumulátorok gyártását…Nem gondolnak az alapvető kémiai áttörésekre és fejlesztésekre.”

A Tesla vezérigazgatója szerint az a Tesla előnye a többi gyártóhoz képest, hogy ha saját akkumulátor cellát gyártanak, akkor sokkal nagyobb fejlődést érhetnek el.

A teljes podcast adást itt lehet visszanézni, és akár magyarra is állíthatjuk a feliratot melyet a Google fordítója több kevesebb le is fordít.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.