Szilárdtest-akkumulátor gyártó céget vásárolt a Tesla

0

A Tesla kompletten felvásárolta a különböző energiatárolók gyártásával foglalkozó céget, a Maxwell Technologiest.

Érdemes tudni, hogy a Maxwell palettáján az ultrakondenzátorokról az ipari energiatárolókig számos termék és kapcsolódó szolgás megtalálható. A Maxwell Technologiestnek Németországban, Dél-Koreában, Kínában és az Egyesül Államokban is van telephelye. A Tesla a cég megvásárlásával az autógyártásban és az energy üzletágában is hasznosítani tudja majd a Maxwell tudását és kapacitását, melyért Elon Musk mintegy 214 millió dollárt hajlandó kifizetni.

A vállalat legutóbb már bemutatta legújabb fejlesztését, a száraz-elektródát. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy a jelenlegi 250 Wh/kg-os energiasűrűséget akár 300 Wh/kg fölé emeljék, vagy akár az 500 Wh/kg-ot elérjék. A cég optimista, ugyanis szerintük a jelenlegi akkumulátorok élettartamát már most is meg tudnák duplázni, továbbá az így gyártott aksik teljesen kobalt mentesek lennének.

Az üzlet várhatóan 2019 második negyedévében záródik le, ezután pedig a Maxwell Technologies tejes egészében a Tesla leányvállalata lesz.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!