Áprilisban mutatkozik be hivatalosan az ID.4!

0

Rendkívüli fontossággal bír a Volkswagen életében az ID, család, ami a vállalat elköteleződését vetíti előre az elektromos meghajtás tekintetében. Az első tag az ID.3 volt, aminek tömeggyártása tavaly novemberben indult Zwickauban és minden elemében az európai ízlést és elvárást hozza.

Volkswagen ID.3, az első fecske

Idén pedig úgy tűnik, eljött az ideje, hogy az ID. család megkapja a második elektromos modelljét, aminek még mindig nem hivatalos a neve. A kezdetek óta CROZZ néven emlegetik ezt a modellt, de az utóbbi hónapokban észrevétlenül bekúszott az ID.4 elnevezés is a köztudatba. A lényeg viszont itt a karosszérián és a méreteken van. Amerikában nem igazán sikeres az ötajtós hatchback kivitel, ezt a Volkswagen észak-amerikai igazgatója, Scott Keogh is megerősítette. Itt fog a képbe lépni az ID.4, hiszen tágas SUV külsőjével és méreteivel már bőven ki kell egyezzen egy átlag amerikai felhasználó!

A típus elsőként a 2017-ben mutatkozott be és jelenleg az alábbi hivatalos adatokat tudjuk róla:

  • 4 kerék meghajtás, SUV kivitel
  • 180 km/h végsebesség
  • 225 kW teljesítmény
  • 500 km (NEDC) hatótáv

Ha pedig már vállaltan az USA a cél, akkor azt is elmondjuk, hogy a típus gyártása is itt fog történni, egészen pontosan Tennessee-ben lesz az a helyszín, ami az ID. Crozz gyártására felkészül. A Chattanooga melletti Volkswagen üzem átalakítása ugyanis hamarosan megkezdődik, hogy a most még csak belsőégésű modelleket gyártó (az Atlas két verzióját és a Passat szedánt) szalagokról hamarosan tisztán elektromos autók is legördülhessenek. A 800 millió dolláros beruházás révén 1000 új munkahely jön majd létre. A bővülés elsősorban a karosszériagyártáshoz szükséges területet érinti, de egy új akkupakk összeszerelő részleg is épül majd. Az új modell (ami talán ID.4 néven kerül forgalomba) gyártása 2022-től indulhat be itt. Mivel ez azonban még messze van, így addig is a Zwickauban készülő darabokkal szolgálják ki a felmerülő amerikai igényeket.

Scott Keogh korábban már azt is megerősítette, hogy a következő ID tag a 30.000 dollár környéki ársávban fog debütálni, ám ez az összeg úgy értendő, hogy az ottani 7500 dolláros szövetségi támogatást e-autókra már levonták. Ennek fényében a tényleges ár valahol 40.000 dollár környékén várható! Az ID.CROZZ eladások 2020 végén kezdődhetnek meg a kontinensen. A várakozások szerint évi 50 és 75 ezer darab között kívánnak eladni az autóból az első két évben.

És hogy mikor fogunk végre pontosabb adatokat megtudni? A 2020-as New York Auto Show lesz ennek a helyszíne, ami 2020 április 10 és április 19 között kerül megrendezésre!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!