Hirdetés

Köztudott, hogy a vállalat számos területen használ saját fejlesztésű neurális hálózatát. Legfőbb alkalmazási területük természetesen az önvezetés, de emellett számos más funkciónál hasznosnak bizonyultak, köztük például a nemrég bevezetett automatikus ablaktörlő rendszer.

Emellett egy másik funkció, amelyhez gépi tanulást használnak az a hang alapú vezérlés. Ehhez tartozó fejlesztés a legújabb bejelentett funkció, amely segítségével az autó válaszolni is képes az utasításokra, valamint kívülről is hallhatóan képes kommunikálni.

„A Teslák hamarosan képesek lesznek beszélni az emberekkel, ha úgy akarjuk. Komolyan.

Hirdetés

A videóban hallható, ahogy az autó a következőt mondja: „But don’t just stand there staring, hop in!” – „Ne csak állj ott bámulva, pattanj be!”.

Tavaly kiderült, a Tesla átalakította a Model 3 hardverét, és egy hangszórót építettek az autóba. Ennek oka az Egyesült Államokban és Európában bevezetett szabályozások voltak, amelyek értelmében gyalogos figyelmeztető rendszerrel kell az elektromos autókat felszerelni.

Ezután a vállalat kiadott egy szoftverfrissítést, ami után az autó figyelmeztető jelzést ad ki ha lassan mozog előre, vagy hátrafelé. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a gyártó előnyt szeretne kovácsolni a kötelezettségek miatt beépített hangszóróból.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

Hirdetés