Köztudott, hogy a vállalat számos területen használ saját fejlesztésű neurális hálózatát. Legfőbb alkalmazási területük természetesen az önvezetés, de emellett számos más funkciónál hasznosnak bizonyultak, köztük például a nemrég bevezetett automatikus ablaktörlő rendszer.

Hirdetés

Emellett egy másik funkció, amelyhez gépi tanulást használnak az a hang alapú vezérlés. Ehhez tartozó fejlesztés a legújabb bejelentett funkció, amely segítségével az autó válaszolni is képes az utasításokra, valamint kívülről is hallhatóan képes kommunikálni.

„A Teslák hamarosan képesek lesznek beszélni az emberekkel, ha úgy akarjuk. Komolyan.

A videóban hallható, ahogy az autó a következőt mondja: „But don’t just stand there staring, hop in!” – „Ne csak állj ott bámulva, pattanj be!”.

Tavaly kiderült, a Tesla átalakította a Model 3 hardverét, és egy hangszórót építettek az autóba. Ennek oka az Egyesült Államokban és Európában bevezetett szabályozások voltak, amelyek értelmében gyalogos figyelmeztető rendszerrel kell az elektromos autókat felszerelni.

Ezután a vállalat kiadott egy szoftverfrissítést, ami után az autó figyelmeztető jelzést ad ki ha lassan mozog előre, vagy hátrafelé. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a gyártó előnyt szeretne kovácsolni a kötelezettségek miatt beépített hangszóróból.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.