Magyarországon is a Model 3 a legkelendőbb Tesla

0

A 2019 rekordévnek számított a Teslánál minden tekintetben. Hónapról hónapra emelkedett a legyártott és kiszállított autók mennyisége. Július elején a Tesla és Elon Musk ideiglenes átcsoportosítással rendelt át dolgozókat más területekről, hogy időben leszállítsák a legyártott modelleket ezzel pedig felpörgették az eladásokat. Sőt, volt olyan hír is, hogy prémiumot kaptak azon dolgozók akik kiválóan teljesítettek az elmúlt hónapok során.

A Tesla a második negyedévben először ért el rekord eredményt 87 048 járművel és mintegy 95 200 leszállított modellel világszerte! Majd jött a harmadik negyedév mikor titkon azt remélték, hogy meglesz a 100 ezer legyártott és kiszállított Tesla. Azonban csalódnia kellett Elon Musknak és csapatának, hisz Model 3-ból 79 600-at, míg Model S-ből és X-ből összesen 17 400-at gyártottak és szállítottak ki a harmadik negyedévben.

Majd elérkezett 2020 január 3-a, mikor a Tesla közzétette a 2019-es negyedik negyedéves számait ami mindenkit meglepett. A Q4-ben mindenki remélte, hogy sikerül legyártani és leszállítani a 100 ezer Teslát, de arra nem sokan gondoltak, hogy még jócskán túl is szárnyalják a régóta várt álomhatárt. Összesen 112 000 darab Teslát sikerült legyártani és átadni év végéig a szerencsés vevőknek. Ebből 92 550 darab volt a legkeresettebb típus, a Model 3. A Model S és a Model X autókból összesen 19 450 darabot adtak át a negyedik negyedévben. 2019-ben összesen 367.500 darab Teslát szállítottak ki, ami 50%-kal több mint 2018-ban.

Itthon is egyre több Teslát látni az utakon, melyhez jelentősen hozzájárul az Universal Leasing tavaly április végén nyitott budapesti bemutatóterme és átadópontja a Lechner Ödön fasor 1 szám alatt. A Teslounge nyitása óta 114 darab Tesla került értékesítésre. Érezhető, hogy Magyarországon is viszonylag nagy a kereslet a Teslára, különösképp a Model 3-ra, ugyanis a legkisebb Teslából összesen 69 darabot értékesített a Teslounge csapata. Nem csoda, hisz a népszerű finanszírozási konstrukciók (pénzügyi lízing) mellett már a társasági adókedvezmény, a tartós bérleti finanszírozás is igénybe vehető. Mindkét esetben pedig még az ÁFA levonásra is lehetőségünk van. További jó hír, hogy a Model 3 cégautóként is megállja a helyét, hisz a kedvező finanszírozás mellett minimális fenntartási költségekkel (cégautó adómentesen) autózhatunk. A számos kedvező konstrukció mellett pedig a Teslounge csapata mindent intéz helyettünk. A cég Tesla Drive programja pedig minden segítséget megad a Teslák rendeltetésszerű használatában, és a helyes vezetéstechnika elsajátításában.

Annyi biztos, hogy 2020 az elektromos autók éve lesz! Főleg a Tesláé, ha beindul a Model Y gyártása. 2020-ban a Teslounge 250 darab Tesla modell értékesítését tervezi, de bízom benne, hogy jóval több modell fog itthon gazdára találni korunk legjobb elektromos autójából!

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!