Ezek a 2020-as Nissan Leaf újdonságai

0

A Nissan bejelentette, hogy a várhatóan 2020 februárjában érkező legújabb Leaf-ben milyen újdonságokra is számíthatunk. A változások főleg a vezetés- és parkolástámogató rendszert érinti és az ezekhez tartozó egyéb funkciókat.

Azonban az, aki a várható hatótávra vagy esetleg a teljesítményre lenne kíváncsi annak most csalódnia kell mert ezekről semmit sem tudtunk meg egyelőre, ahogyan arról sem, hogy az európai vagy amerikai piacokon is várhatóak-e hasonló változások, de nem kizárt.

A főbb újdonságok:

  • Fejlesztések a Leaf ProPILOT vezetés- és parkolástámogató rendszereiben
  • Bemutatkozik a Nissan intelligens holttérfigyelője
  • EV NissanConnect navigáció, 9 inches kijelzővel, felhasználóbarátabb felülettel most már az alapfelszereltség része lesz
  • Új választható színek (Vivid Blue, Stealth Gray), és minden felszereltségi szinten alap lesz shark fin antenna

 „Vezetéstámogató rendszer”:

A ProPILOT még hatékonyabbá válik, ezzel meg inkább megkímélve a vezetőt a vezetés okozta fáradságtól és az esetleges stressztől. Optimalizálja majd az autó sebességét ezáltal szükség esetén sokkal lágyabb fékezés is elegendő lesz a különböző forgalmi szituációkban, így az utazás még inkább komfortos, és pihentető lesz. A rendszer képes lesz emelkedőn is tartani a beállított sebességet és érzékelni mikor újra sík az útfelület ezzel is optimalizálva az autó teljesítményét.

„Parkolási asszisztens”:

A ProPilot jelentősen meggyorsíthatja a parkolást és sokkal kényelmesebbé is teheti azt. A ProPilot segítséget nyújt a parkolási manővereknél beleértve a gyorsítást, fékezést, kormányzás, sebesség váltás és a kézifék behúzását is a parkolás végén.

Először jelenik meg a Nissan Leafben az intelligens holttérfigyelő rendszer, ami segíthet a sávváltás alatti baleset megelőzésnél.

A Leaf Cantoval is el lesz látva, ami a Nissan saját fejlesztésű figyelemfelkeltő hangja/rendszere a gyalogosok biztonsága érdekében és a többi jármű számára, hogy a városban közlekedő hangtalan autót időben észre lehessen venni. Melyet eredetileg a 2017-ben Tokióban mutattak be a Nissan Serenában.

„Az új NissanConnect”:

Itt a Nissan új Door to Door navigációja mely az okostelefonunkkal összhangban dolgozik majd a tökéletes útvonal kidolgozásában, hogy a megfelelő időben tudjunk tölteni és biztosan elérjük majd a kívánt úti célt. Az autó Docomo rendszerrel érkezik, aminek köszönhetően az utastérben lesz wifi így csökken a telefonunkról felhasznált adatforgalom is.

Az úti célunk meghatározása még egyszerűbbé válik majd mivel a Nissan a Google keresőjét integrálja. Továbbá lesz egy mobil app is melyjel ellenőrizni tudjuk az autó állapotát, illetve, ha más vezeti azt is, hogy merre jár és mennyivel megy.”

A sima Leaf mellet a különleges Nissan Leaf Autech edition is megkapja a fent említett frissítéseket kiegészülve két új színnel és fekete tetővel. Így az Autotech-nél már hét választható szín lesz.

Az alap Leaf indulóára olyan 3,326,400 yen körül lesz míg az Autech kivitel 4,094,200 yenről indul majd.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/