Kombi kivitelben is elérhető lesz az ID. VIZZION?

0

Sok ismerős kérdezi tőlem, van-e már olyan tisztán elektromos autó, amit egy nagyobb család is birtokba vehet, nagy pakkokkal, sok kisgyerekkel! Ilyenkor jön a klasszikus „Nissan Leaf, VW e-Golf, Hyundai Ioniq” trio, amit napjainkban is bárki megvehet. De tegyük szívünkre a kezünket, ezek közül egyik sem az az igazán hatalmas rakterű autó. Persze ott van még a Tesla Model X, mint 7 üléses családi e-autó, de az ára alapján bőven más ligában játszik a Tesla.

Itt van azonban nekünk az ID család egyik sokat ígérő tagja, az ID. VIZZION szedán, amit tavaly márciusban mutatott be a Volkswagen. Az I.D. család legnagyobb méretű tagja a Vizzion és prémium színvonalra lenne pozicionálva. Az utasok a mesterséges intelligenciára hagyatkozhatnának, ami gépi tanulással és neurális processzorral is rendelkezne. A vállalat elsősorban olyan embereknek szánná a jövőben, mint a nyugdíjas korosztály, vagy akik eleve nem szeretnek vezetni. A VW állítása szerint az autó dupla motorral lesz ellátva, összesen 302 LE (225 kW) teljesítménnyel. Az első tengelyen pihenő motor 101, a hátsón lévő pedig 201 lóerőnek megfelelő teljesítményt tud leadni, amiket egy 111 kWh kapacitású akkucsomag látna el energiával, ez pedig nagyobb minden jelenleg kapható e-autó akkumulátoránál. A fékezéskor fellépő energia-visszatáplálás, azaz a rekuperáció is nagyban segíteni fog az akkumulátor menet közbeni töltésében. Ha már töltés, valószínűleg CCS lesz a kiválasztott interfész, az ígért hatótáv pedig közel 600 km.

Ez eddig ígéretes, ám a szedán forma nem éppen családbarát, ám egy új kivitelt csillogtatott meg a Volkswagen, igaz még csak szintén tanulmányautó szinten: ID. SPACE VIZZION.

Klaus Bischoff vezető VW dizájner szerint ezzel egy teljesen új kategóriát teremtenek meg. A VW hivatalosan is közölte, hogy az ID. SPACE VIZZION 2021 végén érkezik meg a piacokra, ám különböző verziókban, attól függően fogy az észak-amerikai, európai, vagy a kínai piacra érkezik.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!