Már régóta tudni lehetett, hogy a Volvo felhagy a belsőégésű motorok fejlesztésével. Azonban pár napja a kínai partnerével, a Geely-vel egy hivatalos közleményben tudatták, hogy a belsőégésű motorok gyártásához egy új vállalatot hoznak létre. Ez a vállalat lesz az, ami “meghatározó szereplő lesz a jövő belsőégésű és hibrid motorjainak az elkészítésében.”

Hirdetés

Az új vállalattal pedig, a Volvo életében eljön az az idő mikor a jövőben csak és kizárólag tisztán elektromos-hajtású autók elkészítésére koncentrálhat a svéd gyártó. A Volvo tervei szerint a következő évtized felére az értékesített modellek 50%-a már tisztán elektromos üzemű lesz, míg a másik felét pedig a hagyományos és hibrid erőforrással szerelt autók teszik majd ki.

Az új vállalat a Geely más márkáinak is szállít majd motorokat, így többek között a Proton, Lotus vagy éppen a Lynk & Co is tőlük kapja majd az erőforrásokat.

A Volvo október 16-án mutatja be első 100%-ban elektromos autóját, az XC40-et.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/