Ilyen lesz a tisztán elektromos Cupra Tavascan

0

Többször cikkeztünk már az első tisztán elektromos Cupra-ról. Most, néhány nappal a hivatalos bemutató előtt kiderült, hogy mivel is készül a Cupra a Frankfurti Autószalonra.

A Tavascan alapját a Volkswagen Csoport MEB platformja alkotja. Az elektromos Cupra teljesítménye 310 lóerő, 0-100-as gyorsulása pedig 6,5 másodperc.

Az akkucsomag kapacitása 77 kWh-s, melyből akár 450 kilométer is kiautózható egyetlen feltöltéssel. Megjelenés tekintetében egy négyajtós crossover-coupera emlékeztet a modell, ami SUV stílusjegyeken túl azért némi sportosságot is felvonultat.

Jelenleg ez a modell egy tanulmányautó, így nem meglepő hogy 22 colos, sötét felnik kaptak az autó alatt helyet.

Sajnos a gyártó nem közölte, hogy az utastérben karbont, bőrt, Alcantara borítást, 12.3 colos digitális műszeregységet és 13 colos infotainment képernyőt is felvonultató modell eljut-e a gyártósorokig.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!