3 új plug-in hibrid verzióban is jön a Porsche Cayenne

0

A hamarosan érkező tisztán elektromos Taycan mellett a Porsche azért azokról sem feledkezik el, akik az elektromos hajtáslánc mellé a jó öreg benzinmotort is a magukénak szeretnék tudni. A Cayenne plug-in hibrid verziója pedig rögtön 3 lehetőséget is biztosít a választáshoz: Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé és Cayenne E-Hybrid Coupé.

Pár évvel ezelőtti bemutatkozásakor csak egyféle kiépítésben létezett plug-in hibrid a Cayenne-ből, aminek forgalmazását (Cayenne E-Hybrid) a közelmúltban egy időre fel is függesztették. Ám most újra választható a modell, ráadásul az eredeti hajtáslánc is a kínálat része marad, így tulajdonképpen 4-féle kiépítésben lehet plug-in hibrid Cayenne-ünk.

A Turbo S és az E-Hybrid esetében egy V6 benzinmotor és egy elektromos motor összesen 340 kW teljesítményt biztosít ezen típusoknak. A Turbo S E-Hybrid pedig egy V8-as, 4 literes benzinmotort hord az orrában, ami az elektromos meghajtással együtt már 500 kW teljesítménnyel repítheti az autót. A hajtásláncok a Cayenne és a Cayenne Coupé esetében is választhatók.

A csúcsmodell a Turbo S E-Hybrid lesz, amiben a 100 kW teljesítményű elektromos motort egy 8 sebességes automataváltó köti össze a belsőégésű erőforrással. Tisztán elektromos módban 135 km/h-ig tud közlekedni, de ha belép a képbe a benzinmotor is, akkor ez 295 km/h-ra nő. Sajnos a tisztán elektromos hatótávról annyi tudunk, hogy a gyártó közel 40 km-t mond rá, a fogyasztási értékek pedig csak NEDC rendszerben vannak megadva, nem pedig az új mérési metódusban, a WLTP-ben. A fedélzeti töltő azonban 7,2 kW teljesítményű, így a 14,1 kWh-s akkupakk töltéséhez csupán 2 óra is elég.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid adattábla

Az kezdőárak pedig a következőképpen alakulnak:

  • Cayenne Turbo S E-Hybrid: 172.604 Euró
  • Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé: 176.293 Euró
  • Cayenne E-Hybrid Coupe: 95.968 Euró
  • Cayenne E-Hybrid: 91.684 Euró

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!