Sokan vallják, ha a kínai elektromos autók megkapnák a típusengedélyt itt nálunk Európában, kedvező árukkal és ma már kezdetlegesnek koránt sem nevezhető technikájukkal igencsak alápörkölnének az olyan őshonos márkák elektromos kínálatának, mint a Peugeot, vagy az Opel.

Hirdetés

Valószínűleg az Egyesült Államokban is sok hasonló gondolat van, természetesen a Tesla őshazájára vetítve a gondolatot. Ott viszont pár nap múlva meg is valósul a dolog, hiszen a kínai BYD (Build Your Dreams, Kína egyik legnagyobb e-autós márkája) kínálatának egyik legnépszerűbb modellje, a Tang augusztus 15-től hivatalosan is kapható lesz az Egyesült Államokban. Az eseményt pedig egy több napos, augusztus 15-17 között rendezendő médiaeseménnyel nyitja a a BYD, a kaliforniai Pebble-Beach területén.

Az esemény flyere

A tisztán elektromos Tang jelenleg Kínában 2 kiépítésben vásárolható meg:
EV 600 – elsőkerék-meghajtás
EV 600D – összkerék-meghajtású

Mindkét modellben egy 82,8 kWh-s akkupakk rejtőzik, de a 600D-ben két elektromos motor is megtalálható. Ez a kivitel így 360 kW (2×180 kW) teljesítményre is képes, 330 Nm nyomaték mellett.

A típus a 2. generációtól plug-in hibrid kivitelben is elérhető:

20 vagy 24 kWh-s akkupakk
2.0 literes benzinmotor (150LE/150 kW és 320 Nm)
Két állandó mágneses szinkronmotor (110 kW, 250Nm és 180 kW, 380 Nm)

Az amerikai árakról jelenleg nincsenek információk, ahogyan arról sem, hogy a kínai-amerikai kereskedelmi háború hogyan alakítja azokat.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/