A Mercedes-Benz is készül a “hangos” e-autók idejére

Európában már életbe lépett az a rendelet, aminek értelmében minden plug-in hibird és tisztán elektromos járművet fel kell majd szerelni egy AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) eszközzel, melynek lényege, hogy egy ilyen négykerekű elektromos járműnek (leginkább az autóknak) valamilyen hangot kell kibocsájtania 19 km/h alatti sebességnél, a gyalogosok védelmében!

Hirdetés

Több e-autó gyártó is készül már erre az időszakra, hiszen nagyon nem mindegy, hogy egy 10-20 milliós autónak milyen hangja lesz. A Jaguar I-PACE például az alábbi videóban bemutatott módszert használja majd nagy valószínűséggel:

De a BMW sem bízza a véletlenre, hiszen ahogyan mi is írtuk, ők a világhírű filmzeneszerző Hans Zimmer szakértelmére bízták a dolgot.

De mi a helyzet a Mercedes-Benz esetében? A gyártó ezúttal is az EQC-n keresztül akarja bemutatni, náluk mit mutat ez az elképzelés. A szabályozásoknak meg kell felelni, így a Mercedes mérnökei már dolgoznak a gyár technológiai laborjában (Mercedes-Benz Technology Centre – MTC), ahol szimulációk és mérések sokaságával dolgoznak azon, hogy a jövő elektromos Mercedesei is megfeleljen minden kívánalomnak!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/