Ex Tesla, Ford és Faraday Future alkalmazottakat szippant fel a Rivian

0

Nagyon beindult az elmúlt egy évben a michigani Rivian szekere. Nagyon jól jártak a saját fejlesztésű padlólemezükkel, amit aztán sikeresen fel is tudtak használni a Rivian R1T és S1T pároshoz.
De ez a két jármű csak a kezdet, hiszen az USA-ban egyre inkább felpörög az egyik legjövedelmezőbb üzletág, a pickup piac elektromosítása!

És itt lép be a Rivian a képbe, hiszen már olyan nagy nevekkel verseng az első, nagy hatótávú elektromos pickup kifejlesztésében, mint a GM, a Ford, vagy éppen a Tesla. Utóbbi kettő cégtől is folyamatosan érkeznek a mérnökök a Rivian táborába, csak a Fordtól 20 fő.

Jelenleg 750 fős a Rivian kollégák állománya. A Faraday Future-től már közel 50 ember felvételizett a Rivianhoz, akik javarészt akkumulátor és hajtásláncok használatában és fejlesztésében járatosak. További 12 fő a Tesla, míg 24 az egykori McLaren mérnökei közül került ki. Ezek az emberek a Michigan, Illinois és Kalifornia Államokban található Rivian létesítményekben dolgoznak, de már Angliában is Rivian kirendeltség!
A szakértő fejlesztőgárda tehát egyre inkább adott és a fejlesztési milliók (Ford 500 millió, Amazon 700 millió dollár) is ömlenek a céghez, így semmi sem állhat remélhetőleg a sikerük útjába!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!