A típus 2013-as bemutatkozása óta közel 1,2 millió darab talált gazdára belőle, így bátran mondhatjuk, hogy népszerű modellről van szó. Viszont azóta eltelt 6 év, ami az autóiparban a következő generáció érkezésének idejét jelenti. Sajtóértesülések szerint pedig a Renault-nak is hoznia kell a szén-dioxid kibocsájtási normákat flotta szinten, így nem hagyhatták ki a Captur valamilyen szintű elektromosítását.

Hirdetés

A következő generációs Captur pedig a vezetőség döntése értelmében plug-in hibridként is elérhető lesz, ami az új CMF-B padlólemezen nyugszik majd és Renault Captur E-Tech néven lesz elérhető. Az akkupakk kapacitása 9,8 kWh-ban került megállapításra, amivel a tisztán elektromos hatótáv 45 km is lehet akár, míg a végsebesség 135 km/h ebben a módban.
A belsőégésű motor szerepében a gyártó új, 1,6 literes erőforrása került főszerepbe, melynek teljesítménye 110 kW (150 LE), míg tisztán elektromos módban az elektromos motor teljesítménye 67 kW (90 LE). A Captur E-Tech természetesen otthoni konnektorból és utcai töltőoszlopról is fel tud venni áramot, a fedélzeti töltő teljesítménye 3 kW.

Az új Captur 2020-tól vásárolható majd meg és a Renault nyugodt szívvel ajánlja olyan háztartásokba is, ahol ez lenne a családi fő jármű. Nem titkoltan a Captur E-Tech célja annak a közel 150 szabadalomnak a prezentálása, amit a gyártó már korábban levédetett és fel is használt ezen technológia kifejlesztésekor. Természetesen a regeneratív fékezési mód is jelen lesz a Captur használatakor.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/