Elektromos fagylaltos kocsi a Nissantól

0
Reklám

Sok átalakított Nissan e-NV200-at láttunk már, elég ha csak a hűtőkocsira vagy a kempingező modellre gondolunk vissza. Most viszont egy teljesen egyedi ötlet alapján valósították meg az átalakítás folyamatát.

A skóciai Mackie’s fagylalt-manufaktúra odáig jutott, hogy kizárólag szél- és napenergia felhasználásával állítja elő édességeit. Sőt, jelenleg már 4,5-szer annyi energiát termel a cég, mint amit fel tud használni. A fagylalt árusításhoz kerestek egy furgont, természetesen csak tisztán elektromos modell jöhetett szóba és egy 40 kWh-s Nissan e-NV200-ra esett a választás ami már elfogadható hatótávot biztosít egyetlen feltöltéssel. Viszont a nagy energiaigényű hűtőrendszereket (fagylaltgép, fagyasztó, italhűtő) is ki kell szolgálnia valaminek, és itt került képbe a Nissan Energy Roam rendszer.

Reklám

A Nissan Energy Roam lényege, hogy a régi, első generációs Leaf-ekből kiszerelt akkumulátor-csomagoknak új “életet” biztosítanak. Azaz, újra felhasználásra kerülnek és ebben a fagyiskocsiban két egységet raktak, melyek 1,4 kWh kapacitással bírnak a csúcsteljesítményük pedig 1 kW. Hálózatról egy óra alatt feltölthető, azonban az e-NV200 tetején található szolárcellák segítségével 2-4 órát vesz igénybe a feltöltés.

A Roam rendszer még idén kereskedelmi forgalomba kerül. A koncepció további előnye, hogy akár háztartási energia-puffernek is alkalmas lehet, az olcsó időszakban felvett energiát csúcsidőszakban leadva pedig akár pénzt is kereshet gazdájának a rendszer – feltéve, hogy erre lehetőséget nyújt a helyi energiaszolgáltató.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/