36.000 e-autó töltőt telepítene a Volkswagen 2025-re

0

A Volkswagen május elején indította el az ID. 3 előjegyzését, azóta már több mint 20 ezer darabra vevő is jelentkezett. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a VW komolyan gondolja az elektromosítási stratégiáját, amit mi sem bizonyít jobban minthogy a csoport tegnap nagy bejelentést tett.

2025-re 36.000 darab e-autó töltőt szeretne telepíteni Európába. Az elmúlt néhány évben már részt vettek néhány töltőhálózat kiépítésében, de most azt tervezik, hogy tovább bővítik a meglévő hálózatot. Hivatalos közleményükben ez áll: „A Volkswagen csoport az elektromobilitás gyors áttörésére törekszik és 2025-ig összesen 36.000 töltőpontot telepít. Melyek közül 11.000 darabot saját márkanév alatt helyez üzembe, és mintegy 3000 darabot a nagyvárosokban levő Volkswagen márkakereskedésekhez telepít.”

Thomas Ulbrich, a Volkswagen Csoport e-mobilitásért felelős igazgatótanácsának tagja így nyilatkozott: „A töltési infrastruktúra egyre inkább döntő tényezővé válik az e-mobilitás gyors áttörésében Németországban. Az e-autók töltése ugyan olyan egyszerű folyamatnak kell lennie mint egy okostelefon töltése, ehhez pedig lényegesebben több töltőállomásra van szükség. A Volkswagen minden szinten részt akar venni a töltési infrastruktúra fejlesztésében is.”

Továbbá 250 millió Eurót az Elli (Electric Life) nevű leányvállalatba fektet, mellyel otthon töltési megoldásokat kíván majd az ügyfeleknek. Ugyanis a VW becslései szerint az összes töltés körülbelül 70%-át az otthon töltések teszik ki.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!