Hirdetés

Első hírünk egy elektromos Ferraritól már több, mint 1 éves, pontosabban 2018 tavaszán írt Gaben arról, hogy az új idők szele a nagy klasszikus gyártók közül a Ferrarit is eléri lassan.
Sergio Marchionne a Ferrari vezérigazgatója elmondta, hogy már most is rendelkeznek egy hibrid modellel amiben egy V8-as motor dolgozik.

Azonban Sergio szerint további finomhangolásokra van szükségük a végleges bemutató előtt. Ezért azt jósolta, hogy mindössze 18 hónapot kell várni a Ferrari első hibrid sorozat-gyártott modelljére. Egy tradicionális hibrid modellre van szükségük, ami képes arra, hogy ellássa a valós feladatát. Azaz ennél a modellnél a hatékonyság kerül előtérben és nem csak a teljesítménytöbblet elérése lesz a cél mint a LaFerrari-nál. Egyelőre rejtély, hogy milyen karosszériában jelenik meg az újdonság, de sokan arra következtetnek, hogy egy régóta pletyált SUV hozza el az áttörést. Ám annyi biztos a cégvezető szerint, hogy az újdonságnak semmiféle problémát nem okoz majd a 2021-től életbe léptetett szigorúbb károsanyag-kibocsátási határértékek teljesítése.

Nos, Marchionne úr jól lőtte be a premier idejét nagyjából, hiszen csak bő 12 hónap telt el és már hivatalos az új jövevény létezése, neve pedig Ferrari SF90 Stradale.
A LaFerrari mild-hibird természetesen már létezett korábban is, ám a mai értelemben vett elektromos autó, ami ráadásul Ferrari is,még csak most került először bejelentésre.

Hirdetés

A most bemutatott Ferrari padlólemezében egy mai szemmel apró, 7.9 kWh-s akkucsomag lakik, amivel közel 25 km-t tud tisztán elektromos módban megtenni az SF90. Tisztán elektromos módban 135 km/h-ig engedi gyorsulni a kasztnit az elektronika, e felett a 780 LE-s, V8 turbós benzinmotor áll szolgálatba.

A 3 elektromos motor összteljesítménye 162 kW lesz, ha csak ezekre hagyatkozik a sofőr, akkor is 2,5 másodperc alatt meglesz a 0-100 km/h-ra gyorsulás. További részletek (ár, rendelhetőség) ezúttal nem kerültek még nyilvánosságra.

Remélhetőleg itt nem áll meg a Ferrari, hiszen még tavaly Sergio Marchionne meglepte a világot a Detroit Motor Show-n, ahol kiállt a sajtó elé és megerősítette, hogy nem zárkóznak el egy Tesla Roadster rivális megvalósításának ötletétől.
“Az emberek ámulva figyelik, hogy meddig jutott a Tesla a Roadsterrel. Természetesen nem szeretném lebecsülni azt, amit Elon tett, de úgy gondolom, az általuk elért eredmények mindannyiunk számára megvalósíthatók”.
Marchionne szerint képesek lennének egy Roadsterhez hasonló elektromos autó megalkotására, azonban értelmét nem igazán látják. Mivel a vezető továbbra is úgy gondolja, hogy a megfelelő akkumulátortechnológia nélkül az elektromos sportautók valóban életképesek lehetnének. “Az egy dolog, hogy száguldozol a modellel, de meddig tudod ezt megtenni? A kérdésre már a Formula E is megadta a választ, ahol a futam közben autót kell cserélni. Nagyon sokat kell még dolgoznunk azon, hogy egy ilyen projekt megvalósulhasson.“

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés