Mozgalmas hónap volt a típus életében a május! A konkrét mozgolódás május 8-án indult, hiszen azon a napon 13 órakor egy élő premier keretein belül a VW elindította az előjegyzéseket. Igazi leleplezés még nem történt, hiszen a gyártó még mindig nem fedte fel teljes pompájában az autót, erre a 2019-es frankfurti autószalonig várnunk kell. Aki szeretné újra/visszanézni az eseményt, az itt tudja megtenni:

A teljes egészében elektromosnak tervezett ID.3-tól legalább akkora sikert vár a gyártó, mint annak idején a Bogár, vagy a Golf értek el.

A megrendelés kezdetének napján több IT-jellegű probléma is érte a VW szervereit, utólag elmondták, hogy nem készültek fel ekkora érdeklődésre. Európa-szerte több, mint 10.000 rendelés futott be a rendszerbe az első 24 órában. Az érdeklődést csak fokozta, hogy a VW egy különleges, “ID.3 1st” nevű kiadással is kedveskedik az érdeklődőknek. Ebből a változatból mintegy 30 ezer példányt dob a piacra. 1000 euró ellenében, egészen pontosan 320 ezer forintos letéti díjért cserébe előrendelhettük. Sajnos a múlt idő valós, az összes ilyen modellt már lefoglalták. (A 1st modellt négy színben és három verzióban lehetett megrendelni. Minden változathoz jár a nagy kerék, kényelmi funkciók, IQ Drive és a nagy panorámás üvegtető. Továbbá plusz szolgáltatásokkal igyekeznek megkönnyíteni a vásárlók döntését, hisz ingyenes töltést biztosítanak az autóhoz az első évben 2.000 kWh-ig, amit a VW töltőhálózat partnereinél vagy az IONITY hálózaton lehet igényebe venni. Ezen kívül pedig további klubszolgáltatásokat ígér a gyártó a vásárlóknak. Viszont a 1st modell nem lesz a legnagyobb méretű akkuval felszerelve, mivel az 58 kWh-s csomag a középkategóriás opciót jelenti.)

Ha már ID.3 változatok. Az autót 3 akkupakk konfigurációval lehet majd megvásárolni:

– 45 kWh: 330 km (WLTP)
– 58 kWh: 420 km (WLTP)
– 77 kWh: 550 km (WLTP)

A gyártás a zwickaui üzemben fog történni és a Volkswagen már elkezdte a gyár felkészítését arra, hogy brutális, évi 330.000 darab (közel napi 1500 darab) járművet tudjanak ott összeszerelni 2020 végétől. 1500 tervezett gyártórobot és több gyártórészleg kibővítése is már folyamatban van, mint ahogyan a szükséges munkaerő kiképzése is az új feladatok ellátásához.

Várhatóan több ID típus is itt fog készülni, eddig az ID.3 ami biztos. Ennek gyártása 2019 végétől, a kiszállítása pedig 2020 közepétől kezdődhet meg.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/