Április elején tudatta a Volkswagen a nagyvilággal, hogy az ID. család egy elektromos SUV-vel fog gazdagodni. Hát eljött a nagy nap, és a németek megmutatták az ID. ROOMZZ névre hallgató tanulmányt, melyet a holnap nyitó Sanghaj Motor Show-n tekinthetnek meg az érdeklődők.

A három üléssoros autó, a márka csúcskategóriás elektromos autójaként lett bemutatva. Az ID. ROOMZ 4 915 mm hosszú, 1 890 mm széles és 1 760 mm magas, miközben a tengelytávja 2965 mm. A VW közlése szerint ennek köszönhetően pedig az utastér tágasabb lett mint a hagyományos hajtáslánccal szerelt Touareg. A modell két villanymotort kapott, ezáltal pedig eléri a 306 lóerős összteljesítményt. Az energiát pedig a padlólemezben elhelyezett 82 kWh kapacitású akkumulátorcsomag szolgáltatja. WLTP szerint mérve pedig a 450 kilométer megtehetőt bőven tudni fogja egyetlen töltéssel.

A ROOMZZ 6.6 másodperc alatt van százon, végsebessége pedig 180 km/óránál lett lekorlátozva. Az autó pedig 30 perc alatt feltölthető 150 kW-os villámtöltővel.

Az ID. család legújabb tagja csúsztatható kialakítású ajtókat és innovatív utasteret kapott, ahol az ülések elrendezése is többféleképpen változtatható. Többek között az első és hátsó ülések egymással szembe is fordíthatók, mindez pedig azért lehetséges, mert az I.D Roomzz 4-es szintű önvezető rendszerrel is felvértezésre került.

A fotókon jól látható, hogy hagyományos értelemben vett műszerfallal nem rendelkezik az autó, helyette a gyártó egy üveggel bevont digitális cockpittel és egy szintén digitalizált kormánnyal képzeli el a jövőt.

Az SUV sorozatgyártása 2021-ben kezdődhet!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/