Április 16-án új Volkswagen ID. elektromos autó debütál

0

A Volkswagen a Sanghaj Motor Show keretein belül, április 16-án mutatja be az ID. elektromos modellcsalád legújabb tagját az ID. Lounge-t.

Túl sok részlet egyelőre még nem látott napvilágot, de az szinte biztos, hogy ez lesz a legnagyobb elektromos tanulmány a Volkswagentől. A nagy méretű SUV pozícióját tekintve az ID. Crozz (ami hétvégén Magyarországon volt) fölött kerül majd elhelyezésre. Riválisa pedig a Tesla Model X lehet. Mivel a következő években egyre több gyártó jelenik majd meg hasonló méretű elektromos-meghajtású autóval a piacon, a Volkswagen lépése érthető, hiszen ebben a szegmensben sem szeretnének hátrányba kerülni.

A Lounge a hírek szerint egy hétüléses kialakítású, három üléssorral operáló modell lesz. Technikai fejlesztések terén pedig az ID. modellcsalád csúcsa lesz. Ha a pletykák igazak akkor a sorozatgyártott változat három év múlva mutatkozhat be. Az első piacok az ilyen modellekre kifejezetten vevő Kína és Amerika lehet, ám egy évvel később, 2024-ben a Lounge már Európába is megérkezhet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!