Elektromos autót fog vezetni James Bond a legújabb filmjében, hogy kidomborítsák a brit titkos ügynök környezetbarát karakterét – adta hírül szerdán a The Sun című brit bulvárlap.

A film rendezője, a környezetvédő Cary Fukunaga azt akarja, hogy Daniel Craig az Aston Martin első elektromos gépkocsiját, a Rapide E-t vezesse – olvasható a brit lapban.

A korlátozott számban készülő Rapide E ára 250 ezer font és csupán 155 darabot fognak gyártani belőle.
“Fukunaga közvetlenül együtt dolgozik az Aston Martinnal, hogy elektromos autójuk egyikét megszerezze a forgatáshoz” – mondta el egy bennfentes a lapnak. “A gépkocsi egy hihetetlenül akciógazdag jelenetsor középpontjában fog állni. James Bondról köztudott, hogy pompás autókat vezet, ebben sem fog csalódni. Minden csúcstechnológiás kütyü benne lesz, ez az, amiért Cary harcolt, és Daniel valamint a producerek kiállnak mellette… Valamennyien hiszik, hogy eljött az idő arra, hogy Bond nulla kibocsátású gépkocsira váltson” – tette hozzá.

Az új Bond-filmet Shatterhand munkacímmel többszörös halasztás után a jövő hónapban kezdik forgatni.

Nemrég az Aston Martin érdekesebb teljesítményadatokat is megszellőztetett. Így kiderült az is, hogy a hátsó tengelyen elhelyezett két elektromos motor összteljesítménye 610 lóerő. Mindez 950 Nm-es nyomatékkal, közel 4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s gyorsulást. Továbbá a megtehető hatótávolságról is beszélt a gyártó, mégpedig egyetlen feltöltéssel valós 320 kilométert tud megtenni az autó!

A Rapid E támogatni fogja a nagyobb 100 kW-os töltőt is. A fejlesztések során a brit gyártó együttműködött a Williams Advanced Engineeringgel, a projekt középpontjában pedig az akkumulátor és a villanymotorok hűtésének hatékonyabbá tétele állt, enélkül ugyanis nem tudta volna garantálni a gyártó, hogy az autó teljesítménye hosszútávon is fenntartható.

Az Aston Martin vezérigazgatója, Andy Palmer postolt egyet a hivatalos Twitter fiókján ahol az Aston Martin történelmi pillanatát élhetjük át. A legelső RapideE prototípus elindul: