A britek egyik ikonikus márkája, az MG (ami jelenleg a kínai autóipari SAIC tulajdona) sem akar tétlen maradni és úgy döntöttek, hogy forma szempontjából nem bízzák a véletlenre a dolgot és egyik népszerű modelljük, a ZS fogja megkapni az elektromos hajtásláncot.

Hirdetés

A (számunkra) fura típusnév egy 2017 óta létező, belsőégésű motorral szerelt típust rejt, amit jelenleg is árusít az MG Angliában:

A belsőégésű motorral szerelt kivitelek legolcsóbbja 12 495 Fontba (4,6 millió Ft) kerül, de az elektromos verzió áráról még nincsen információ, ami a tervek szerint már idén ősszel a kereskedésekbe kerülhet, ami a sajtóanyag szerint egy teljes értékű, ötszemélyes, kompromisszum-mentes autónak készül és egy kicsit a Hyundai Kona ellenfelének is szánják.

Tavaly már amúgy volt mozgolódás a típus körül, akkor 431 km (NEDC) hatótávról beszéltek, ami WLTP szerint inkább 320 km lesz.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/