A kínai Build Your Dream, ismertebb nevén BYD igen ambiciózus terveket dédelget az elektromos autózással kapcsolatban az országban. Ehhez azonban akkumulátorok is kellenek, bár szerencsére ebben már most sem szűkölködik a BYD.
Később sem szeretne, így már most készül az elkövetkező időszakra, hiszen 1,5 milliárd dollár értékben kíván befektetni egy olyan akkumulátorgyárba, aminek éves gyártása akár 20 GWh kapacitás is lehet! Az üzem helyszíne a délnyugat-kínai Chongqing közelében létesülhet. Az építési munkálatok már megkezdődtek és a tervek szerint még ebben az évben készen is lesznek azokkal. Ismerve a kínai munkamorált, feltétel nélkül el is tudjuk hinni, hogy amit kigondoltak, azt meg is csinálják. Ha ez a létesítmény elkészül, ezzel a BYD új üzeme a világ legnagyobbjai közé kerül.
Az építkezésről több kínai médium, köztük a Xinhuanet is beszámolt.
Az épülő gyárban nyolc, teljesen automatizált gyártósor fogja készíteni a cellákat és a teljes akkucsomagokat is egyaránt. Az elkészült akkumulátorok nem fogják elhagyni az országot, hiszen azok rögtön beépítésre kerülnek a BYD személyautóiba és buszaiba!

A Tesla Gigafactory az USA-béli Nevada Államban évi 35 GWh-nyi kapacitást képes előállítani, ám a BYD-nek ez a mostani már a 2. ilyen hatalmas akkumulátorgyára, hiszen tavaly nyáron már megnyitották első hasonló méretű üzemüket Qinghai mellett. Ha minden egységük teljes kapacitását egy kalapba tesszük, akkor közel 100 GWh kapacitást tudhat magának éves szinten majd a BYD!

Várjuk a véleményed az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/