Megvan a magyarországi Audi e-tron elektromos autó ára

0

Annyi év várakozás és kiszivárgott információk után szeptember 18-án bemutatták az Audi tisztán elektromos SUV-ját San Franciscóban. A e-tronról bővebben ide kattintva lehet olvasni.

Már a premier napján tudni lehetett, hogy a négykarikás vállalat a technológiai megoldások legjavát fogja párosítani az újdonsághoz. Számolhattunk vele, hogy nem lesz olcsó modell. Pár napja pedig kiderült a magyarországi árazás is, és az e-tron kezdőára 28.096.210 forinttól indul. Már a premier napján tudhattuk, hogy a magyarországi elektromos autós állami támogatásba egyáltalán nem fog beleférni, hiába emelték fel a felső határt 20 millió forintra.

Azonban ezért az összegért elég magas felszereltséget kapunk. Tehát nem kell fizetnünk a sávtartó asszisztensért, a 19 colos alufelnikért, adaptív légrugózásért, LED-es lámpákért, naviért, parkolássegítőért és a digitális műszerfalat is megkapjuk ennyi pénzért. A 860 ezer forinttal többe kerülő „Advanced Exterieur” pedig nagyobb, 20 colos kerekeket és néhány látványosabb külső elemet kínál.

Ahogy arra számítani lehetett, az újdonságnak számító kamerás külső visszapillantó tükrök extrásak, azaz 590 ezer forintot kell értük fizetni. Ezenkívül pedig az opciós lista végtelen! A metálfényezés 380 ezer forint, az egyedi metál fényezés több mint egy millió forint. A legnagyobb 21 colos kerék a „Basis” modellnél 709 ezer forint, míg az „Advanced Exterieur” modellnél 400 ezer forint. A bőrülés mellé még be kell, hogy ikszeljük az „Akciós komfort csomagot” ami 1,14 millió forint. Igaz, ez hogy némi plusz extrát még az autóba: Audi virtuális cockpit plusz, Komfort automata klímaberendezés 4 zónás, Ambiente világítás fehér színben, Audi HD-Mátrix LED-fényszóró, Komfortkulcs el. nyitás és zárás (PGC) – Ülésfűtés elöl.

Ezeken kívül még vannak olyan okos asszisztensrendszerek melyek több mint 1,5 milló forintot érnek. A nagyhifi, azaz a Bang&Olufsen 441 ezer forint, a head-up kijelző pedig 533 ezer. A tolatókamera 533 ezer forint, tetőablak 571 ezer forint és a vonóhorog pedig 303 ezer forint.

Az Audi e-tron elején található a bal oldalon az alap töltőcsatlakozó mely CCS-es, azonban 172 ezer forintért még az utasoldalra is rakathatunk egy második AC-töltőcsatlakozást. Alapfelszereltség a 11 kW-os AC fedélzeti töltő, viszont az autó megjelenésekor volt arról is szó, hogy plusz pénzért ezt bővíthetjük 22 kW-osra. Sajnos ilyen opciót nem találtam az extra felszereltségi listában, pedig kíváncsi lettem volna az árára.

Láthatjuk, hogy az e-tront egyáltalán nem nehéz 40 millióra extrázni. A teljes konfigurátort ide kattintva lehet elérni.

Az, hogy mennyire drága mindenki döntse el maga. Mi arra leszünk kíváncsiak, hogy végre mikor fogják leszállítani az első példányokat a megrendelőknek. Ugyanis már többször halogatták, tolták ezeket az időpontokat. A legutolsó infónk, hogy márciusban kezdődhetnek meg a szállítások!

Várjuk a véleményed az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!