A Porsche az első tisztán elektromos modelljét már három éve hogy bejelentette. Akkor még csak a Porsche Mission-E néven volt ismerős. Majd tavaly június elején megkapta a hivatalos nevét, a Porsche Taycan-t.

Azóta pedig folyamatosan az előtérben van az e-Porsche, többször láthattuk már kémfotókon, többször meghajtották már híres emberek. Viszont, még mindig tartogat újdonságot az elektromos modell. Tegnap kapták lencsevégre egy olaszországi töltőkúton, és meglehetősen érdekesen, amolyan Teslásan nyitható a töltőportja.

Ahogy közeledünk a töltővel, teljesen automatikusan nyitódik.

Az elmúlt két évben sokat változott a prototípus, de még mindig erősen álcázzák a modellt. Ezért a két nagy álca kipufogó is, mely nagyon ötletes!

Az első csomagtartót is felnyitották, melyen jól látható, hogy oda is pakolhatunk majd.

Az akkumulátor 90 kWh kapacitású lesz, ráadásul a fedélzeti töltővel sem fognak spórolni, ami egyből három fázist tud AC-ról és biztosan 22 kW-os teljesítménnyel bír. A külső tekintetében sok minden megmarad, de a Mission E-n is látható, különleges ajtók biztosan nem lesznek a sorozatgyártott modellen. Viszont a 350 kW-os ultragyors töltő marad!

Ha hozzászólnál akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/