e-tron: a név és ami mögötte van

0

Sokan azt gondolhatják, hogy az e-tron az Audi legújabb elektromos autóinak lesz a neve, pedig az igazság az, hogy az „e-tron”, mint név már egy ideje használatban van az Audinál!

R8 e-tron Concept (2009)

Kezdjük az elején, ami azt jelenti, hogy egészen 2009-ig kell visszamennünk az időben. Ebben az évben jelentette be ugyanis a gyártó az R8 e-tron Concept nevű autót, az International Motor Show Germany nevű rendezvényen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Ez egy két üléses sportautó volt, hasonló vonásokkal, mint az Audi R8. 4 elektromos motor hajtotta az autót, ebből kettő motor az első, míg a másik két motor a hátsó tengelyt forgatta meg. 230 kW (313 LE) összteljesítményt tudott az autó felmutatni, 450 Nm nyomaték mellett, így a 0-100 km/h-ra gyorsulás is összejött 4,8 másodperc alatt.

Az autóban egy 42,2 kWh kapacitású, folyadékhűtéses akkumulátor kapott helyet, közel 248 km hatótávot adva az autónak.

R8 e-tron Prototype (2011)

A következő lépcsőfok 2011-ben a Frankfurt Motor Show-n jött el, amikor is R8 e-tron Prototype néven szintén bemutatott az Audi egy elektromos autót. Az autót 2db, állandó mágneses szinkron motor hajtotta, 280 kW (376 LE) teljesítménnyel. Az autó vázában számtalan helyen találunk karbon megerősítésű elemeket, akkumulátora pedig 48,6 kWh-s volt

Audi R8 e-tron (2015)

Itt már egy sorozat-gyártott modellről beszélhetünk, még ha csak kevesebb, mint 100 darab is készült el belőle. A 2015-ös Genf motor Show-sn mutatkozott be a típus, melyet csak Európában lehetett kapni, 1 000 000 eurós áron!
Az autóban 2 elektromos motor volt, ami 340 kW (456 LE) teljesítménnyel repítette az autót, 919 Nm nyomaték mellett. A folyadékhűtéses lítium-ion akkumulátor T-alakban volt elrendezve, kapacitása 92 kWh-s. A jármű végsebessége 249 km/h, hatótávja 450 km volt.

Plug-in hibrid éra!

Az Audi a fenti három autó tapasztaltait végül egy sorozat plug-in hibrid modellbe is beépítette, melyekről következő cikkünkben fogunk beszámolni!

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!