Mobil töltőállomás a VW gondozásában!

0

Elsőre nem tűnik nagy dolognak egy mobilizálható töltőállomás, de kicsit jobban belegondolva, elég széles körű felhasználási területekkel számolhatunk!

Sok haszna tud lenni egy ilyen eszköznek, ami gyakorlatilag egy powerbank, csak éppen elektromos autóknak. Miközben a cikket készítettem össze, magam is végiggondoltam, van egyáltalán értelme ilyesminek? Aztán ahogy olvastam az alapanyagul szolgáló hivatalos Volkswagen Press anyagot, egyre több minden jutott eszembe!

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Például a napokban vetette fel valaki, hogy mi lesz az olyan elhanyagolt, civilizációtól távol eső helyekkel, ahol még áram sincs. Ott hogyan tudnak majd az e-autók töltést magukhoz venni? Véleményem szerint az ilyen helyek lefedhetőek lesznek akár ilyen, akár nagyobb energiatároló telepek létrehozásával.

Vagy vegyünk például egy nagyobb rendezvényt pár év múlva, amikor már sok e-autó tulajdonos gyűlhet össze. Egy fesztivál, vagy rendezvény terültére nem lehet csak úgy töltőket telepíteni pár napra, vagy 1 hétre, ilyenkor is jól jöhet egy „powerbank”, hogy a rendezvény látogatói mellett azok autói is feltöltődjenek energiával!

[vc_video link=”https://youtu.be/IT_mflzFGFU” align=”center”]

Az ilyen eszközök legújabb innovátora ezúttal a Volkswagen kíván lenni, akik most saját megoldásukat mutatták be. A powerbank 360 kWh energiát képes eltárolni, ami átlagosan 15 elektromos járművet tudna kiszolgálni energiával, főleg, ha azok nem szinte üres akkumulátorral érkeznek meg. Egy ilyen töltés átlagosan közel 17 percet venne csupán igénybe és az állomás 20%-os töltöttségi szint alatt új akkumulátorokat kapna a technikusoktól. A villámtöltés maximális megengedett teljesítménye pedig DC 100 kW, míg természetesen AC ágon is működne a töltés.

Az első ilyen eszköz a márka szülővárosában fog megjelenni, teszt jelleggel, 2019 közepén. Ha jól vizsgázik, 2020-tól szélesebb körben is elkezdi terjeszteni az eszközöket a gyártó.

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!