Hirdetés

Egy újabb kiváló ötlet valósult meg a mobilis töltőmegoldások területén. A Volkswagen „autós powerbankja” után az Audi is előállt a maga megoldásával az ideiglenes igényeket kiszolgáló töltőállomások területén.

A Volkswagen megoldása 360 kWh energiát képes eltárolni, ami átlagosan 15 elektromos járművet tudna kiszolgálni energiával. A villámtöltés maximális megengedett teljesítménye pedig DC 100 kW, míg természetesen AC ágon is működne a töltés. Az Audi egyel növeli a tétet és megoldásukhoz már 1000 kWh kapacitású akkupakkot építettek be. Az ötlet alapja az, hogy ezt a sok akkupakkot (amik mellesleg e-tronokból kerültek selejtezésre), bepakolták egy konténerbe.

Egy ilyen konténer 400 használt e-tron akkumodult tartalmaz és 8 darab 150 kW-os és 12 darab 11 kW-os töltő egyidejű használatát teszi lehetővé. Igény esetén a villámtöltők kapacitása összevonható, így 800 V-os rendszert használó autók is tölthetőek hálózati energia felhasználása nélkül, ilyen például az Audi e-tron GT, vagy a Porsche Taycan.

Hirdetés