Nissan – Alapjaitól újragondolt autózás, átalakuló életmód

0

Az elektromos meghajtás térnyerése volt a Nissan stand központi témája az idei Genfi Autószalonon. A fő helyet a teljesen elektromos ABB FIA Formula E versenyautó foglalta el, ami itt először mutatkozott be még tanulmánynak szánt festésében. Az autó a 2018–2019-es szezon kezdetén, az év második felében mutatkozik majd be a városi versenypályákon.

A teljesen elektromos, zéró emissziós új Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility jövőképének megtestesítője. Ez a modell a zászlóvivője a Nissan izgalmasabb, magabiztosabb és összekapcsoltabb jövőt ígérő fejlesztéseinek. A Nissan tájékoztatása szerint már több mint 18 ezer rendelést adtak le a modellre Európa-szerte. Ez azt jelenti, hogy Európában minden 12. percben elkel egy Nissan LEAF, amivel a földrész legkeresettebb elektromos autójának számít.

A korábban a Nissan LEAF-ben debütált technológiák közül egyre több jelenik meg a Nissan egyéb személyautó- és kishaszonjármű-modelljeiben is. E hónaptól lesz elérhető a Nissan Qashqai-ban – ami a legkeresettebb crossover modell Európában – a Nissan innovatív, ProPILOT néven érkező fejlett vezetéstámogató technológiája. Emellett most már az e-NV200 furgonhoz is megrendelhető a LEAF 40 kWh-s akkumulátorcsomagja, ami mintegy 60%-kal növeli a hatótávot változatlan terhelhetőség mellett.

A LEAF már ma is tanúsítja a Nissan Intelligent Mobility koncepciójának működőképességét, de a vállalat közben már azon dolgozik, hogy megfeleljen a holnap vevői igényeinek. A Nissan azt is megerősítette, hogy új, Nissan M.O.V.E. to 2022 elnevezésű középtávú stratégiájának részeként sikeres crossover modelljeinek következő generációjában elérhetővé teszi az elektromos hajtást. Ez az úttörő kezdeményezés tovább bővíti a vevők választási lehetőségeit.

Szintén a jövőt célozza a Nissan Imx KURO tanulmány, ami egyszerre tanúskodik a Nissannak az elektromos autók és a crossover modellek területén megszerzett vezető pozíciójáról. A tanulmányautót átdolgozták első, Tokiói Autószalonon történt megjelenése óta, így már benne van a Nissan úttörő, az emberi agyat a járművel összekapcsoló (Brain-to-Vehicle, B2V) technológiája is.

A vállalat mindemellett rávilágított, hogy a Nissan Intelligent Mobility jövőkép integrált, elektromos ökoszisztémája jóval túlmutat magukon a járműveken. Az autószalonon jelentették be a Nissan és az E.ON energiaóriás közötti új stratégiai partnerségi megállapodást is. Az együttműködés keretében a két cég a járművekből a hálózat felé irányuló (vehicle-to-grid, V2G) energiaszolgáltatási megoldásokhoz, a megújulóenergia-termeléshez és -tároláshoz, illetve a Nissan elektromos autók vásárlóinak hálózati integrációjához kapcsolódó lehetőségeket, kísérleti programokat, és ezek üzleti hasznosíthatóságát fogja vizsgálni.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]