2018 Detroit Motor Show – A Samsung SDI új akkukkal állt elő

0

Javában tart a NAIAS (North American International Auto Show) és az egyik fő kiállító, a Samsung SDI is kitett magáért.

A gyártó szlogenje igen beszédes: „Az elektromos autók jövője ma kezdődik”. A főbb ígéretek az új akkumulátorokkal kapcsolatban a 600 km hatótáv és a 20 perces tölthetőség. A Samsung SDI jelenleg az alábbi akkumulátor technológiákkal dolgozik, vagy tervez dolgozni:

Prizmatikus cellák, modulok és csomagok

„A Samsung SDI a termékeivel egyedülállóan versenyképes, ha elektromos és plug-in hibrid járművek akkumulátorcelláiról van szó, melyek 37, 50, 60 és 94 Ah kapacitással rendelkeznek. A kínálatot olyan akkumulátortelepek alkotják, amelyek energiasűrűsége elegendő arra, hogy egy elektromos járművet 600 km-re juttasson el és folytathassa útját 20 perc után. A kiállított modulok és csomagok is olyan innovatív akkumulátorcellákat használnak, amelyek bemutatják a Samsung SDI jelenlegi tudását és hogy milyen megoldásokat tudunk nyújtani a hatótáv problémájára.”

Grafén golyók

Az új technológia a SAIT (Samsung Advanced Institute of technology) berkeiből érkezik, ami 45%-al növeli meg a kapacitást és és 5x gyorsabb töltést ígér.

„…kiemelnénk a Samsung SDI egyik új technológiáját, ami a grafén golyós nevet kapta. A technológia fejlesztéséről Nature Communications 2017 novemberi számában jelent meg információ bővebben.”

Szilárdtest akkumulátor

Sok információ nem áll rendelkezésre az SDI-től jelenleg, de az biztos, hogy néhány perc alatt feltölthető lesz és minden korábbinál nagyobb energiasűrűséggel fog rendelkezni. A biztonságos felhasználhatóságról, mint előnytől sem feledkezhetünk meg. A működési elv az, hogy kémiai oldatok helyett lítium elektródákat használ az elektromosság előállítására.

21700-as cilinderes cellák

„A Samsung SDI az új, 21700 szabványos hengeres akkumulátorra épülő cellákat és modulokat is bemutatott. A „21700” akkumulátor 21 milliméter átmérőjű és 70 milliméteres magasságú, kapacitása pedig 50 százalékkal nagyobb, mint a 18650 akkumulátoros technológia. Mérete optimális a teljesítmény és az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében. A 21700-as akkumulátor az új generációs szabvány az elektromos gépekben és járművekben használt technológiához.”

A Samsung Göd-ön nyitotta meg magyarországi gyárát még május végén.

[ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Csatlakozz az „Elektromos autó tippek és kérdések„ Facebook csoportunkhoz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”][ult_createlink title=”Légy Vendégblogger! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!