A Nissan már most eladott több, mint 19.000 új LEAFet, rögtön az első hónapban

0

…pontosabban több, mint 23 ezret!

Függetlenül attól, hogy mi a tényleges szám, az új Nissan LEAF már most ütősebb, mint valaha. Pedig még az Egyesült Államokban sem áll rendelkezésre.
Bár ezen nem igazán lepődhet meg senki, hiszen az LEAF világszerte a legtöbbet értékesített elektromos autó. De az, hogy elérhetősége első hónapjában 14.000, 19.000 vagy akár 23.000 darabot „értékesítettek” a legmagasabb várakozásokat is üti.
Nemrégiben számoltak be arról, hogy az új LEAF értékesítése közel 4 ezer darabot (3,629 pontosnak) ért el Japánban az első hónapban, plusz közel hasonló mennyiségben Európában. De ez nem minden. Ha megnézzük az előrendeléseket, a számok szárnyalnak.
Egyes jelentések szerint Japánban összesen 9,600 darabot rendeltek, csak októberben. A Nissan teljesített is a rendelésekből már 3,629-et, de aztán egy olyan vizsgálati botrány látott napvilágot, amely szinte minden Japánban gyártott modell kiszállítását érintette:

A kiszállítás leállítása azért történt, mert a Nissan tudomására jutott, hogy olyan dolgozók végezték el a végső teszteket, akiket ők nem jogosítottak fel erre. Ez egy elég súlyos baki, a gyár vissza is hívta az érintett autókat.”

Bár a leállás nem tett jót a cégnek, intézkedések történtek a Japánban megrendelt 9600 autó leszállítására, és az európai 4000 darabról sem feledkeztek el.

De a lényeg, hogy ha csak Japánban 19.000 megrendelés érkezett, akkor az európai 4000-el együtt kiadja egy páratlan és megdöbbentő 23 ezer darabos megrendelés képét a gyártónál.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!