A Ford szerint is csak az okos autónak van jövője

0

Legalábbis Jim Hackett a Ford vezérigazgatója szerint, aki úgy gondolja, hogy a ma még jelen levő autók rövid időn belül eltűnnek a köztudatból.

A vezérigazgató nagyon optimista a jövő fejlesztéseivel kapcsolatban, véleménye szerint ez egy evolúciós folyamat és a Ford egyre nagyobb lépéseket tesz meg a csatlakoztatott, elektromos és az önvezető autók világa felé.

Hackett egy michigani konferencián így nyilatkozott: „A Ford jövője nem arról szól, hogy feladjuk az autókészítést, mivel a jövőben már nem lesznek átlagos autók. Alaposan fel kell térképeznünk a dolgokat és minél több energiát kell bele fektetni, hogy az autók még okosabbak legyenek. Sokáig el sem lehetett képzelni, hogy egy számítógép irányítsa az autónkat, pedig ma eljött az az idő, hogy egy négy keréken guruló számítógépben érkezem meg a munkahelyemre”

Ezekre az optimista gondolatokra szükség is van, mivel a befektetők aggódnak, hogy a General Motors meg fogja előzni ezen a téren a Ford-ot. Az idei évben a GM hazai piaci részesedése 21%-ra ugrott, míg a Ford 0,6%-os csökkenést kénytelen elkönyvelni.

 

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!