Takahiro Hachigo: mostantól minden új Hondába bekerül az elektromos hajtás

0

Legalábbis így nyilatkozott a Honda Motor Company vezérigazgatója, miközben leleplezte vadonat új elektromos városi modelljük koncepció változatát, az Urban EV-t. „Mostantól kezdve minden új Honda modell valamilyen szintű elektromos hajtással fog érkezni!”

Ez azt jelenti, hogy a japán gyártó is beáll az alternatív hajtást favorizálók táborába.

A Honda legfőbb törekvése, hogy 2030-ra az eladott modellek kétharmada valamilyen villamos hajtással legyen felszerelve. Az európai piacon kicsit előrébb hozták ezt a dátumot, egészen pontosan 2025-re. Mivel a Honda szerint ebben a régióban különösen nagy az érdeklődés az EV-k iránt.

„Az öreg kontinensen olyan tempóban nő az elektromos hajtású járművek iránti kereslet, mint sehol máshol” – osztotta meg gondolatait Mr. Hachigo, – „ezért határoztunk úgy, hogy Európában jelentjük be az Electric Vision stratégia következő lépését.”

Philip Ross Honda Motor Europe alelnöke, a Honda Power Manager Conceptet is megmutattatta a sajtótájékoztató résztvevőinek. Ezzel az innovációval az elektromos autók is bevonhatók az „okos” elektromos hálózatok működésébe, hiszen nemcsak összegyűjthető és tárolható a – például megújuló forrásból származó – elektromos energia, hanem hatékonyan, az aktuális igényeknek megfelelően el is osztható a közüzemi, az otthoni és az irodai hálózatok, valamint az EV-k között.

„Ha szükséges, a Power Manager az elektromos autó akkumulátorjaiban tárolt energiát hasznosítja a lakás üzemeltetéséhez, így minimalizálható a közműhálózatból vásárolt áram mennyisége  sőt, az energia akár fel is tölthető a közműhálózatba, így hasznot termelhet a tulajdonosnak” – tette hozzá.

Az első próba Franciaországban zajlik majd, ahol a 2020-ig elkészülő regionális okoshálózatok kiépítéséhez nyújt segítséget a Honda.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!